INDHOLD
Lån Penge
Lån Penge - Mikro Lån
Lån Penge - Større Lån
- - - - - - - - - - - - - - - -
Mad Opskrifter
Netradio
Sommer Musik
ONLINE SPIL
Action
Arkade
Blandet Spil
Blandet Spil 2
Blandet Spil 3
Klassisk
Kort
Multiplayer
Racing
Skydning
Sport
Strategi
........................
Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
Sjælland
Jylland
Fyn / Bornholm
NYHEDER
Vejret
Indland
Udland
IT / Media
Finans
Sport
Kendte / VIP
Kultur
Politik
IT Sikkerhed
Motor
JOB
København
Sjælland
Fyn
Syd Jylland
Midt Jylland
Nord Jylland
Bornholm
Grønland
Færøerne
Udlandet
Alle Steder
Medicin Job
       
Har du brug for IT Hjælp / IT-Hjælp ?     Så kontakt www.ithjælp.dk
ithjælp.dk | Transporten.dk | YouGov.dk | Webhosting.dk | inkClub | Sportmaster.dk
 ●   Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.

 ●   Trods lav stemmeprocent: Yngre læger stemmer ja til OK21
En lav stemmeprocent betyder, at det er Yngre Lægers bestyrelse, der i dag har godkendt den OK21-aftale, der blandt andet medfører højere pensionstillæg og en forbedring af ulempetillægget for yngre læger, der går i vagt..

 ●   Region Midtjylland rykker syv regionsfunktioner væk fra Regionspsykiatrien Vest
Mangel på speciallæger får nu Region Midtjylland til at frasige sig syv regionsfunktioner i Regionspsykiatrien Vest. I stedet rykkes behandlingsansvaret til Aarhus. En beslutning, der umiddelbart berører 150 psykiatriske patienter. .

 ●   Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune
Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner. 1.007.166 har påbegyndt COVID-19-vaccintionen, 479.185 er færdigvaccineret..

 ●   Vaccineforsker: Misvisende sammenligninger skader vaccine-tilslutning 
Man kan ikke sammenligne COVID-19-vaccinernes effektmål på tværs af producenternes egne kliniske studier. I værste fald kan det få konsekvenser for befolkningens accept, siger vaccineforsker Christian Wejse. Nyt dansk studie med overlægerne Jens Lundgren og Lars Østergaard i spidsen vil som de første sammenligne COVID-19-vacciner i samme forsøg..

 ●   Vaccineforsker om Brostrøms dom over AstraZeneca-vaccine: En fornuftig beslutning
Der er for høj risiko forbundet med den fortsatte brug af AstraZenecas vaccine mod COVID-19, mener danske sundhedsmyndigheder, som indtil videre har afskrevet den fra det danske vaccineprogram. Vaccineforsker og professor Camilla Foged kunne ikke være mere enig..

 ●   Sundhedsstyrelsen dropper AstraZeneca-vaccinen mod COVID-19
Sammenhængen mellem sjældne bivirkninger og AstraZeneca-vaccinen og den nuværende coronasituation i Danmark får Sundhedsstyrelsen til at fortsætte vaccineudrulning uden AstraZeneca-vaccinen..

 ●   Lægerne får deres vilje: Folketinget dropper tjenestepligt
Det er slut med at overveje tjenestepligt i almen praksis for nyuddannede læger som en løsning på manglen på praktiserende læger. Det besluttede Folketinget i går. Lægernes organisationer glæder sig over beslutningen..

 ●   Antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis er fortsat i bund
Et år inde i coronapandemien er antallet af lungefunktionsundersøgelser i almen praksis fortsat reduceret til en tredjedel. Det får flere aktører til at efterlyse handling. Et højere antal undersøgelser er ikke et mål i sig selv, lyder svaret fra Dansk Selskab for Almen Medicin..

 ●   Johnson & Johnson udskyder udrulningen af vacciner i EU efter amerikansk udmelding
I kølvandet på at USA tidligere i dag valgte at sætte vaccination med Johnson & Johnsons COVID-19-vaccine på pause efter en række tilfælde af sjældne blodpropper hos vaccinerede, har medicinalselskabet valgt at sætte udrulningen af vacciner i EU på pause..

 ●   Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboere undgår tur på hospitalet
En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet..

 ●   World Economic Forum udpeger SDCC som internationalt forbillede
Danmarks pionerende rolle inden for behandling af diabetes bliver understreget af et stort skulderklap fra World Economic Forum, som peger på Steno Diabetes Center Copenhagen som internationalt forbillede, andre sundhedssystemer bør forsøge at efterligne..

 ●   Dagens Medicin søger redaktionsassistent
Har du en sikker pen, og føler du dig på hjemmebane, hvis du skal jonglere med store mængder tal og data? Og kunne du tænke dig at blive en del af et ambitiøst journalistisk miljø med højt til loftet og plads til gode ideer? Så er du måske vores nye studentermedhjælper/redaktionsassistent..

 ●   Tre nye ledere på Sydvestjysk Sygehus
Tina Lykke Schmidt er ny ledende oversygeplejerske på Børne- og Ungeafdelingen samt afdelingen for Kvindesygdomme og fødsler, Allan Rohold er ny ledende overlæge på afdelingen for Hjertesygdomme og Dagshospital, mens Lars Rauff Skadhauge er blevet udnævnt til ledende overlæge på Arbejdsmedicinsk afdeling. .

 ●   Orifarm får historisk bøde for partistøtte til Venstres Troels Lund Poulsen
Den danske parallelimportør og generikaproducent Orifarm står til at få en stor bøde af Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien, efter at virksomheden har givet partistøtte på over 20.500 kr. til Venstres finansordfører..

 ●   Jørgen Skadborg genvalgt som PLO-formand
Jørgen Skadborg blev lørdag genvalgt som formand for Praktiserende Lægers Organisation for en toårig periode..

 ●   Senfølger efter COVID-19 rammer mange hospitalsansatte på trods af mildt forløb
Ny svensk undersøgelse af mere end 2.100 hospitalsansatte viser, at selv milde sygdomsforløb med COVID-19 ofte fører til senfølger og nedsætter arbejdsevnen. Formanden for Overlægeforeningen kalder til handling for de danske hospitalsansatte, der endnu ikke er vaccineret..

 ●   Vaccineforsker efter EMA-melding: Man bør selv kunne vælge vaccine
Bivirkninger og vaccineskepsis er ømme punkter, hvor psykologi spiller ind over for tørre tal, mener lektor, som har forsket i vaccineskepsis. Blandt andet derfor og på grund af risiko for bivirkninger er der behov for valgfrihed, hvis den høje danske vaccinetilslutning skal bibeholdes, siger vaccineforsker. .

 ●   Tillykke, Jylland
I stedet for at gå i forsvarsposition, når analyser og patientundersøgelser gang på gang fremhæver de jyske hospitaler, bør vi som læger spørge os selv, hvad det er, man kan i Jylland, som man ikke kan i hovedstaden og på Sjælland, skriver overlæge Niels Gadsbøll fra Hjertemedicinsk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital..

 ●   Nyt akutsystem sparer tid og ærgrelser i Hillerød
Et nyt it-system skaber bedre overblik og patientflow på akutafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Systemet vil spare læger og sygeplejersker for mange ærgrelser i fremtiden, siger ledende overlæge..

 ●   Fra kaos til kontrol: Nyt dashboard sikrer overblik og flow på akutafdeling
Personalet på akutafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød er konstant et skridt foran og kan forudse, hvor flaskehalsene vil opstå. Det skyldes et nyt dashboard, der sikrer overblik og godt flow, siger overlæge bag programmet..

 ●   Succesfuldt pilotprojekt udbredes: Transparent datadeling forbedrer tværsektoriel kommunikation
I et pilotprojekt har to kommuner i Region Hovedstaden fået adgang til at læse data fra Sundhedsplatformen. Projektet har vist, at indsigt i tidstro data på tværs af sektorer giver bedre patientforløb, fordi kommunen bedre kan tilrettelægge behandlingsforløb efter patienternes udskrivelse fra hospitalet. Løsningen udbredes til 14 kommuner i juni..

 ●   Brostrøm efter EMA-udmelding: Danmark har vist rettidig omhu ved at sætte AstraZeneca-vaccinen på pause
Danskere vaccineret med AstraZeneca-vaccinen skal ikke længere være bekymrede for sjældne bivirkninger, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Styrelsen forventer at komme med en udmelding om vaccinens fremtid i Danmark i næste uge..

 ●   Speciallæge i samfundsmedicin bliver ny videncenterchef for REHPA
Samfundsmediciner Ane Bonnerup Vind bliver REHPA's nye videncenterchef, og hendes mål er klart: REHPA skal skabe viden og levere rådgivning, der sikrer en høj kvalitet inden for rehabilitering og palliation i hele landet..

 ●   Ny lægefaglig vicedirektør på Rigshospitalet
Rasmus Møgelvang skifter titlen som centerdirektør i Hjertecentret ud med titlen som vicedirektør..

 ●   Tidligere lægeformand bliver ledende overlæge i Randers
Søren Lunde, der af mange er kendt som tidligere formand for Lægeforeningen Nordjylland, tiltræder i sensommeren som ledende overlæge i Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Randers..

 ●   Forskere: SLGT2-hæmmeres effekt på nyresten kan ændre diabetesbehandling
SLGT-2-hæmmere har ifølge stort kohortestudie udført på Syddansk Universitet med næsten 25.000 danskere dobbelt så stor effekt mod nyresten som GLP-1-receptoragonister. Hvis man i udlandet finder samme resultat, kan det få betydning for diabetesbehandlingen..

 ●   PLO håber på at afholde efteruddannelseskurser i april
Genåbningen af samfundet er i fuld gang. Hos PLO's vingeskudte efteruddannelsesafdeling øjner man også et snarligt vendepunkt. »Vi håber på at få lov til at afvikle de første kurser i midten af april,« lyder det fra efteruddannelseschef. .

 ●   Dårlig astmakontrol plager almen praksis
Langt størstedelen af de astmapatienter, som har dårlig kontrol med deres sygdom, bliver fulgt i almen praksis, viser ny kortlægning. Problemet er komplekst og kræver flere undersøgelser, før det kan løses, siger forsker bag studiet..

 ●   Debat: Lungekræftpatienters liv er tabt på gulvet på grund af dårlige beslutninger i Region Midt
Danmark har været for langsomme til at stille lungekræftdiagnoser, så dødeligheden er alt for høj i forhold til lande, vi sammenlignes med, skriver Ulrich Fredberg (V), læge og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, og folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V)..

 ●   Dansk vaccineudvikler: Uden Bavarian var denne vaccine ikke blevet til noget
Dansk KU-forsker priser sig lykkelig over, at Bavarian Nordic ville skyde yderligere 200 mio. kr. ind i udviklingen af dansk COVID-19-vaccine. Markedet for COVID-19-vacciner er ikke længere et midlertidigt marked, siger Bavarian-direktør..

 ●   Første professor i leversygdommes epidemiologi
Overlæge Peter Jepsen er ny klinisk professor i leversygdommes epidemiologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital..

 ●   Osteoporoseforeningen: Plads til forbedring af opsporingsindsats
Både kommuner og praktiserende læger bør have bedre øje for knogleskørhed, hvis antallet af hofteoperationer skal forebygges endnu mere, mener Osteoporoseforeningen..

 ●   Læger i udsatte områder: Det er for dyrt og besværligt at skifte læge 
Borgere i belastede bydele som Vollsmose og Tingbjerg har for første gang i mange år glæde af have en praktiserende læge nedsat i lokalområdet. Forsvindende få har dog benyttet sig af tilbuddet. En af årsagerne er, at det er dyrt og besværligt at skifte læge, mener to praktiserende læger. .

 ●   DR beklager artikel om medicinsk cannabis’ manglende effekt på smerter
Klager fra smerteforskere får nu DR til at beklage og ændre ordlyden i artikel, som beskrev medicinsk cannabis som værende uden effekt på smerter..

 ●   Tanker om specialefordelingen blandt læger i dette land
Konklusionen af det følgende indlæg er, at man endnu ikke rigtigt har erkendt, at vejen ud af de fleste kapacitetsproblemer i det samlede sundhedsvæsen er en langt mere ambitiøs udbygning af almen praksis og den primære sundhedstjeneste, skriver Frede Olesen, professor og tidligere praktiserende læge..

 ●   Dyk ned i data bag kåringen af Danmarks Bedste Hospitaler 2021
Dagens Medicin har nu offentliggjort data for de enkelte indikatorer på alle 65 behandlingsområder i vores analyse af Danmarks Bedste Hospitaler 2021. .

 ●   Mere end 10.000 sundhedsprofessionelle skal lære at kommunikere bedre med patienterne
I løbet af de næste fem år skal alt sundhedspersonale med patientkontakt i Region Syddanmark igennem et kursus i kommunikation. .

 ●   Læger med subspeciale i kommunikation
Kommunikation og mødet med patienten er det fælles omdrejningspunkt for praktiserende læge Juliane Dinesen og Rikke Wesselhöft, der er ved at uddanne sig til speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri. Sammen har de udviklet et kommunikationsforløb til andre sundhedsprofessionelle, der over de kommende fem år skal rulles ud i Region Syddanmark..

 ●   Overlæge: »Kommunikation er noget af det sjoveste ved lægegerningen«
I løbet af de næste fem år skal alt sundhedspersonale med patientkontakt i Region Syddanmark igennem et kommunikationskursus under overskriften ‘Den gode samtale’. Overlæge Christina Bjørn er blandt de første kursister, og hun har allerede taget principperne i brug..

 ●   Sundhedsstyrelsen skrotter dimensioneringsplan efter kritik
Efter kritik fra blandt andet Lægeforeningen og Lægevidenskabelige Selskaber for en dimensioneringsplan, der lagde op til, at 200 læger hvert år kom til at stå uden et hoveduddannelsesforløb, har Sundhedsstyrelsen nu trukket planen tilbage. .

 ●   Eksperter i regeringens referencegruppe: Vi kunne godt bruge en som Bente Klarlund
Jes Søgaard og Jens Lundgren, der er to af de eksperter, der rådgiver regeringen i spørgsmål om genåbning af samfundet, mener, at det ville være godt med flere klinikere i referencegruppen. »Klinikere er en vigtig del af rådgivningen, fordi de forholder sig til, hvordan sygdommen egentlig talt er,« siger Jens Lundgren..

 ●   Stort studie: Patienter bør vaccineres mod COVID-19 inden planlagt operation
Patienter, der står til at skulle opereres under fuld narkose, bør vaccineres mod COVID-19 for at reducere deres risiko for dødsfald i forbindelse med operationen, siger dansk læge og forsker, som har deltaget i studiet..

 ●   AstraZeneca-vaccine sættes på pause yderligere tre uger
Der er behov for yderligere undersøgelser af AstraZenecas COVID-19-vaccines sikkerhed, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på pressemøde. .

 ●   SGLT-2-hæmmere forbedrer den langsigtede prognose ved hjertesvigt
En nyt studie viser, at SGLT-2-hæmmere ikke bare har en effekt på blodsukkeret, men også beskytter hjertet ved at reducere blodvolumen..

 ●   To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre?
Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne..

 ●   Flere borgere i Region H kan nu få en COVID-19 vaccine hos egen læge
4.000-6.000 borgere i Region Hovedstaden ventes at få en COVID-19-vaccine hos egen læge i næste uge. Der vil primært være tale om 80-84-årige borgere..

 ●   Frustreret praksislæge: Lægemidler i restordre er fortsat et stort problem
Den populære blodtryksmedicin Centyl har de seneste måneder været stort set umulig at opdrive på det danske marked. Som konsekvens er alle vanddrivende midler af typen thiazid havnet i restordre én efter én. Til stor frustration for læger i almen praksis..

 ●   Forskere: Flere og flere tegn på at COVID-19 kan lede til diabetes
Forskere og flere end 350 læger mistænker COVID-19 for at være skyld i udvikling af diabetes – både type 1 og type 2..

 ●   Ny dansk forskning slår fast: Forhøjet blodtryk kan selvstændigt føre til karskader og åreforkalkning
Forskning viser, at forhøjet blodtryk kan gøre skade på blodkarrene og give åreforkalkning uden involvering fra signalstoffer. Mere specifik viden om forhøjet blodtryk kan lede til bedre behandling i fremtiden, siger forsker og læge bag studiet..OM SIDEN | © Copyright 2021 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster | Har du brug for ithjælp / it-hjælp, så kontakt www.ithjælp.dk