INDHOLD
Lån Penge
Lån Penge - Mikro Lån
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Webhosting Oversigt
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mad Opskrifter
Netradio
Sommer Musik
ONLINE SPIL
Blandet Spil
Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
Sjælland
Jylland
Fyn / Bornholm
NYHEDER
Vejret
Indland
Udland
IT / Media
Finans
Sport
Kendte / VIP
Kultur
Politik
IT Sikkerhed
Motor
JOB
København
Sjælland
Fyn
Syd Jylland
Midt Jylland
Nord Jylland
Bornholm
Grønland
Færøerne
Udlandet
Alle Steder
Medicin Job
       
Malingshop.dk - Maling shop -> Find Dyrup Maling og Flugger Maling | Snor.dk | Mobileservice.dk
ithjælp.dk | Transporten.dk | YouGov.dk | Webhosting.dk | inkClub | Sportmaster.dk | Malingshop.dk
 ●   Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.

 ●   Region Hovedstaden opretter ny lægefunktion, som skal hjælpe de svageste i sundhedsvæsenet
Mathilde Pihl Badse tiltræder den ene af to nyoprettede stillinger som socialoverlæge. Hun kommer til at have sin gang på Frederiksberg og Bispebjerg Hospital. .

 ●   Eksperter: Gigtpatienter tager unødig omvej forbi hospital før kommunale træningstilbud
Det er uhensigtsmæssigt, at den ikke operative behandling af slidgigt som f.eks. kommunal træning ikke er mere systematisk, mener to professorer. Lige nu tager for mange slidgigtpatienter en unødig omvej forbi hospitalet, inden de får træningstilbud..

 ●   Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune
Få overblik over, hvor mange coronasmittede og vaccinerede der er i landets 98 kommuner. Der er 4.680 nye smittede siden i går. 75 pct. er færdigvaccineret, og næsten 900.000 har fået første revaccination. .

 ●   Nu er der hjælp til at afdække uønsket seksuel opmærksomhed på jobbet
Nyt spørgeskema udviklet af Statens Institut for Folkesundhed og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø kan bruges til at få afdækket omfanget af uønsket seksuel opmærksomhed og chikane på arbejdspladsen..

 ●   Medicinrådet med ny behandlingsvejledning for type 2-diabetes
Medicinrådet er kommet ud med en ny behandlingsvejledning for brug af antidiabetika til personer med type 2-diabetes. Særligt anbefalingen til højrisikopatienter uden erkendt hjertekarsygdom er nyt i behandlingsvejledningen..

 ●   Forskere finder mulig behandling mod meningitis i forsøg med rotter
I et nyt studie med rotter har forskere fra Københavns Universitet og Lunds Universitet fundet en mulig måde at behandle bakteriel meningitis på uden brug af ­antibiotika. De er samtidig blevet klogere på, hvad der sker i en hjerne ramt af bakteriel meningitis..

 ●   Bevilling på 1,6 mio. kr. til forskning i blandt andet kræftsygdomme
Regionshospitalet Randers har modtaget en bevilling på 1,6 mio. kr. fra Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige forskningsfond. Beløbet skal blandt andet gå til forskning i bryst- og tyktarmskræft..

 ●   Manglende overblik over lægemiddelallergi udfordrer fortsat patientsikkerheden
I en årrække har særligt praktiserende læger i patientsikkerhedens navn efterlyst muligheden for på tværs af sektorer at se, hvilken medicin der var angivet som CAVE. Nu lover Sundhedsdatastyrelsen en løsning i slutningen af 2022..

 ●   Flere lægekapaciteter på vej i hovedstaden
Region Hovedstaden har besluttet at oprette 10 nye lægekapaciteter fra 2022​. Årsagen er, at indbyggertallet fortsat ventes at stige. .

 ●   Gammel kending igen medlem af PLO’s bestyrelse
PLO’s repræsentantskab har i weekenden valgt Niels Ulrich Holm som nyt medlem af bestyrelsen. Han afløser Gunver Lillevang, der stopper, fordi hendes funktionstid på seks år er udløbet. .

 ●   Praktiserende læge om vaccinationsaftale: »Regionerne skulle have inddraget os langt tidligere«
Som et af de første lægehuse i Region Hovedstaden vaccinerede Allinge Lægehus i weekenden 56 borgere under den nye aftale om COVID-19-vaccination i almen praksis. Når Rikke Hjorth Westh ser på, hvilke patienter som mødte op i hendes lægepraksis, bekræftes hun blot i, at regionen skulle have inddraget lægerne langt tidligere..

 ●   Forskere finder mulig akilleshæl i coronavirus
Nyopdagede ionkanaler i coronavirus kan være den akilleshæl, som forskere har ledt efter længe. Faktisk findes der allerede lægemidler, som er rettet mod ionkanalerne. De lægemidler tester danske læger i øjeblikket på patienter med COVID-19..

 ●   OUH får ny selvstændig afdeling for klinisk farmakologi 
Mette Marie Hougaard Christensen bliver ledende overlæge for Odense Universitets nye selvstændige afdeling for Klinisk Farmakologi..

 ●   Ny klinisk lektor forsker i billeder af hjernen
Overlæge Ronald Antulov er ny klinisk lektor i neuroradiologi på Sydvestjysk Sygehus. Han forsker i, hvordan man aflæser og analyserer billeder af hjernen hos patienter med sygdommen multipel sklerose..

 ●   Region Sjælland vil give 40 millioner kroner til pressede sygehusafdelinger
Flere penge til pressede sygehusafdelinger og mere i løn til de ansatte. Sådan lyder anbefalingen fra et enigt forretningsudvalg i Region Sjælland, der vil give 40 millioner kroner til regionens mest pressede afdelinger..

 ●   Protestleder for sygeplejersker har sagt op og opfordrer andre til at deltage i kollektiv opsigelse
Sygeplejerske Luca Pristed har i protest med arbejdsforholdene i det offentlige sundhedsvæsen sagt sit job op. Han opfordrer andre sygeplejersker til kollektiv opsigelse. Danske Regioner betragter kollektive opsigelser som et kampskridt..

 ●   Prisvindende sygeplejerske bliver ny oversygeplejerske på Steno Diabetes Center Odense
Lene Borgen Esmann vender i begyndelsen af det nye år hjem til OUH. Hun tiltræder 1. januar stillingen som oversygeplejerske på Steno Diabetes Center Odense. .

 ●   Ny ledende overlæge i karkirurgi på Rigshospitalet 
Rigshospitalets Afdeling for Karkirurgi ansætter ny ledende overlæge fra egne rækker. Den nye mand på posten er Nikolaj Eldrup, og han glæder sig til at komme i gang. .

 ●   Ventetid og kvalitet for demensudredning halter
Kapaciteten er ikke fulgt med behovet, og derfor er der flere problemer med demensudredningen, viser ny årsrapport for demensområdet..

 ●   Status på Alzheimers: 40 pct. af de nye lægemiddelhåb er udviklet mod andre sygdomme
Verdens lægemiddelgiganter forsøger stadig at knække koden til at få skovlen under Alzheimers. 28 lægemidler er i fase 3, og 2 af fase 3-forsøgene bliver udført i Danmark. 40 pct. af alle lægemiddelkandidater er oprindeligt designet til at ramme helt andre sygdomme..

 ●   Defekt gen er kimen til udvikling af mange psykiatriske sygdomme
Når genet KLF13 mangler eller er i udu, går noget galt under hjernens udvikling, og så stiger risikoen for udvikling af ADHD, skizofreni, autisme og epilepsi, viser ny dansk forskning..

 ●   Læge Andreas Pihl modtager Life Science pris 
Andreas Pihl er dette års modtager af Inspire Them Young prisen, som har til formål at skabe interesse for Life Science blandt unge talenter. .

 ●   Trafikstøj øger risikoen for demens
Forskning baseret på to mio. danskere viser, at hvis man bor på en adresse med meget trafikstøj, stiger ens risiko for at udvikle demenssygdomme. Studiet er udgivet i BMJ..

 ●   Sundhedsplejersker vinder pris for at opspore astma hos børn
En tidlig opsporing for astmatisk bronkitis i Randers Kommune skal sikre, at børn med diagnosen får det bedre. Sundhedsplejerske bag indsats guider forældre til at sikre den rette behandling af børnene, og for initiativet har hun lige modtaget en pris..

 ●   Midtjylland fjerner kontroversiel aldersgrænse for MR-diagnostik af mistænkt prostatakræft
En politisk ømtålelig aldersbegrænsning på maksimalt 65 år for at få adgang til MR-scanning forud for biopsi ved mistænkt prostatacancer er nu fjernet i Region Midtjylland..

 ●   Psykiatriplan: Speciallæger revser fejlslagen kultur
Den kommende psykiatriplans slagkraft afhænger af om det lykkes at tage et opgør med den herskende tankegang, der siger, at psykiatriske indlæggelser er et onde, der så vidt muligt skal undgås. Det mener to psykiatere fra henholdsvis det offentlige og det private..

 ●   Virusforsker i krydsfeltet mellem videnskab og politik
BOGANMELDELSE Thea Kølsen Fischer, professor i virusinfektioner og epidemier, var en del af det WHO-team, som i starten af 2021 var i Wuhan i Kina på jagt efter COVID-19-pandemiens ‘Ground Zero’. Det er der nu kommet en bog ud af, som professor i infektionsmedicin Jens Lundgren har anmeldt..

 ●   Kobling mellem epilepsimedicin og misdannelser kunne være opdaget før
Ny forskning viser, at hvis data havde været tilgængelige og var blevet undersøgt, kunne sammenhæng mellem mors brug af epilepsimedicin under graviditeten og børns misdannelser være opdaget langt tidligere..

 ●   Livsvigtige sundhedsdata må ikke samle støv
Hvis man vil holde fast i at prioritere patientsikkerhed og dermed tillid højt, er vores registre et godt sted at starte. Her kan man relativt billigt og let plukke lavthængende frugter med en enorm impact..

 ●   Jeg har fået nok: En beretning fra gulvet på Holbæk Sygehus
Ærgrelserne er for mange, og frustrationerne for store, så derfor har jeg sagt min stilling op. Flere års dårlige politiske beslutninger har sammen med lokale ledelser, der ikke tager medarbejdernes manglende tillid alvorligt, skabt et dysfunktionelt sygehusvæsen, som de ansatte flygter fra..

 ●   Lægefaglig vicedirektør i svar på kronik: Situationen er svær
Kronikken ‘Jeg har fået nok: En beretning fra gulvet på Holbæk Sygehus’ berører mange problemstillinger, både lokalt og helt op på nationalt niveau. Jeg vil her forsøge at kommentere på den aktuelle situation på Holbæk Sygehus..

 ●   Man lærer af sine fejl
STIKPILLEN: Vi er mange, der holder vejret, når vaccinationerne bliver udfordret, og debatterne raser i medierne..

 ●   Klima: Ingen faglige grunde til efteruddannelse i udlandet
Tale er sølv, handling er guld, når det gælder reduktion i vores CO2-udledninger. Derfor bør PLO’s repræsentantskab beslutte, at der fra 2023 ikke gives refusion for kurser afholdt i udlandet..

 ●   Fransk professor modtager Rigshospitalets internationale KFJ-pris 
Professor og intensivlæge Elie Azoulay er dette års modtager af den internationale KFJ-pris. Han tildeles prisen for sin banebrydende forskning i nogle af sundhedsvæsenets mest syge intensivpatienter med blodkræft..

 ●   Nyt professorat i akutmedicin på vej til OUH
Mikkel Brabrand, klinisk professor i akutmedicin, skifter i det nye år Esbjerg ud med Odense. Han flytter sit professorat i akutmedicin fra Sydvestjysk Sygehus til Odense Universitetshospital. .

 ●   Ung sclerose-forsker fra AU modtager europæisk pris 
Fysisk træning har positiv effekt på patienter med multipel sclerose. Det viser forskning fra postdoc på Aarhus Universitet, Morten Riemenschneider, der er dette års modtager af The Young Investigator Award. .

 ●   Gigtforeningen støtter forskning med knap 450.000 kroner 
Klinisk professor ved Hvidovre Hospital, Thomas Bandholm, og overlæge ved Ortopædkirurgisk Afdeling E på Aarhus Universitetshospital, Kjeld Søballe, modtager forskningsmidler fra Gigtforeningen. .

 ●   Personer med diabetes opdager sjældnere symptomer på irregulær hjerterytme
Vi bør overveje at screene personer med diabetes for atrieflimren, så behandlingen kan påbegyndes tidligere, siger forskere bag nyt studie..

 ●   Danskerne: Lægers troværdighed er i top
Analyse af forskellige faggruppers troværdighed i 2021 placerer lægerne på en solid andenplads blandt 26 udvalgte faggrupper, hvor politikerne skraber bunden. Lægerne opnår den højeste karakter i den tid, undersøgelsen er gennemført..

 ●   Ny formand for Danske Regioner: »Vi har fået samlet for meget på hospitalerne«
Specialiseringen af sygehusvæsenet er et mesterværk, men arbejdspresset på hospitalerne er højt, og samtidig er for mange opgaver rykket væk fra det nære sundhedsvæsen. Det første er Anders Kühnau (S) stolt af, fortæller han i dette interview, mens han vil arbejde for at ændre de to sidste ting, når han tiltræder som formand for Danske Regioner..

 ●   Supercomputere designer næste generation af antibiotika i kampen mod resistens
I stedet for at udvikle nye former for antibiotika fra bunden benytter forskere supercomputere til at regne ud, hvordan man kan ændre en lille smule på allerede eksisterende antibiotika og gøre dem mange gange mere effektive og i stand til at omgå bakteriernes resistens..

 ●   Sundhedsstyrelsen genoptager overvågningen af hjerteområdet 
Sundhedsstyrelsen har efter to års fravær genoptaget hjerteovervågningen. De første tal viser, at hjerteområdet har klaret sig godt igennem en tid påvirket af corona..

 ●   Mens operationer aflyses på stribe: Vejen til dansk autorisation for ikke-EU læger bliver længere og længere
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) var tirsdag kaldt i samråd for at redegøre for, hvordan han vil nedbringe ventetiden for udenlandske læger, der må vente flere år på dansk autorisation. Hans svar fik flere politikere i salen til at rase – og de ubesvarede spørgsmål forblev mange, da samrådet var omme. .

 ●   Overlæge glæder sig over mulig behandling til børn med cystisk fibrose
Kaftrio kan være på trapperne som behandling til børn med cystisk fibrose. Udsigterne er meget positive, siger dansk overlæge..

 ●   Ung hjerteforsker modtager prestigefyldt pris i USA
En af verdens største patientforeninger, American Heart Association, tildeler dansk forsker Young Investigator Award. .

 ●   2,8 millioner kroner til forskning i psykisk sygdom hos børn
Hvordan påvirker børns omgivelser og gener udviklingen af psykisk sygdom? Det vil adjunkt ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet Anna Starnawska undersøge. .

 ●   Hjertesvigtspatienter med atrieflimren har oftere brug for hospitalshjælp
Personer med hjertesvigt har flere sengedage på hospitalerne og oftere brug for indlæggelse og ambulant hjælp, hvis de i tillæg til deres hjertesvigt også får atrieflimren. Forskellen er overraskende stor, siger forsker..

 ●   Forbruget af antibiotika falder på landets plejehjem
Beboerne på landets plejehjem får udskrevet mindre antibiotika af deres læger end tidligere. Siden 2016 er antallet af recepter faldet med 23 procent. .

 ●   Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre
Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb..OM SIDEN | © Copyright 2021 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |          | 3Dprint.dk | Filament.dk | 3Dprinter.dk |
KONKURRENCE - VIND IPAD AIR