INDHOLD
●   Lån Penge
●   Lån Penge - Mikro Lån
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
●   Dating Oversigt
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
●   Webhosting Oversigt
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
●   Dyremad / Dyrefoder
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Netradio
Sommer Musik
SPIL
●   Actionspil
●   Arkadespil
●   Bilspil
●   Børnespil
●   Klassiskespil
●   Familiespil
●   Kortspil
●   Multiplayer
●   Skydespil
●   Sportsspil
●   Strategispil
●   Vendespil
●   Blandet Spil
●   Flash Spil
NYHEDER
Sjælland
Jylland
Fyn / Bornholm
NYHEDER
Vejret
Indland
Udland
IT / Media
Finans
Sport
Kendte / VIP
Kultur
Politik
IT Sikkerhed
Motor
JOB
København
Sjælland
Fyn
Syd Jylland
Midt Jylland
Nord Jylland
Bornholm
Grønland
Færøerne
Udlandet
Alle Steder
Medicin Job
       
BoLarsen.dk - Spil, Dating, Webhosting, Netradio
Indendørs Maling - Dyrup Maling og Flugger Maling | Malingshop.dk  | Filament.dk  |  Ufaglært.dk - Ufaglært
Senior.dk - Dating & Mødested  | Billig 3D printer og filament - 3DPrinter.dk
40plus.dk - Dating  |  Webhosting.dk  |  inkClub  |  YouGov.dk  |  Snor.dk


Lynhurtigt fibernet til lav pris ( 300 Mbit fra kun 259 kr./md. ) - ( 1000 Mbit fra kun 299kr./md. ) Bolignet.dk
 ●   Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.

 ●   Landets største velfærdstalenter hyldet på Christiansborg 
Danmarks 100 største talenter på velfærdsområdet blev mandag i denne uge hyldet, da Pensam og FOA for femte år i træk fejrede de unge mennesker, der hver dag gør en særlig indsats for landets yngste, ældste og mest sårbare borgere. .

 ●   RKKP skal stå for national analyse af amputationer og forebyggende behandlinger
Region Midtjylland har bedt RKKP om at stå for analyse, som skal bruges til at planlægge udviklingen af karkirurgien i regionen..

 ●   Ny undersøgelse: Læger overbehandler af frygt for klagesager 
Hellere have ryggen fri og bestille en unødvendig undersøgelse eller behandling end at blive ramt af en klagesag. Sådan tænker mange af landets læger, viser rundspørge fra Lægeforeningen. .

 ●   Alvorlig sygdom gav Christian Freitag det sidste skub mod Folketinget: »Jeg er blevet mere modig«
For et år siden var Christian Freitag tæt på at dø af kræft i en alder af blot 55 år. Nu stiller han op til Folketinget og træder dermed direkte ind på den politiske scene, han gennem mere end et halvt årti blev mere og mere frustreret over som formand for PLO..

 ●   20 millioner kroner til forskning i HIV-kur
Thomas A. Rasmussen, der er 1. reservelæge ved institut for infektionssygdomme og lektor ved institut for Klinisk Medicin på AUH og AU, vil finde en kur mod HIV-virus. Til det projekt har han netop modtaget stor bevilling på 20 millioner kroner..

 ●   AUH henter ny cheflæge i øjensygdomme 
Aarhus Universitetshospital henter ny talentfuld leder til stillingen som cheflæge i Øjensygdomme. Den nye mand i chefstolen er Rune Salling Holmbjørn..

 ●   Psykolog: Selvskade blandt unge kan nedbringes med nysgerrighed
I dag afholdes den første nationale konference om selvskade blandt unge. Her vil et af budskaberne være, at sundhedspersonale og andre voksne kan være med til at stoppe selvskadende unge ved at turde spørge ind til mistrivsel og selvskade. Det siger Lotte Rubæk, der er psykolog og leder af Team for selvskade i Region Hovedstaden..

 ●   Midtjylland vil have landsdækkende analyse af amputationer og forebyggende behandlinger
Nationale og regionale data for amputationer skal give Region Midtjylland mere præcis og sikker viden om regionens brug af amputationsforebyggende behandlinger..

 ●   Steno-direktør om nyt diabetesmiddel: »Der er ikke kun tale om kosmetik, men om en klinisk forskel«
Eli Lillys tirzepatid, der kombinerer GIP- og GLP-1-analogerne, viser lovende takter og har nu fået FDA-godkendelsen i hus. EMA gransker lige nu firmaets SURPASS fase 3-studier, og ifølge professor og Steno-direktør Allan Flyvbjerg viser studierne større effekt end Novo Nordisks semaglutid..

 ●   Christian Freitag er ny folketingskandidat for Konservative
Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune har på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften valgt tidligere PLO-formand Christian Freitag som ny folketingskandidat..

 ●   Flygtninge fra Ukraine fordeles blandt praktiserende læger
Ny aftale mellem PLO og Danske Regioner sikrer, at flere ukrainere får en læge tæt på deres bopæl, og at de alment praktiserende læger deles om opgaven..

 ●   Lægepraksis på hospitalsmatrikel giver styrket samarbejde
Lægehuset Amager er placeret på Amager Hospital til stor glæde for personalet og patienterne. »Jo mere vi kender til hinanden, desto bedre kan vi samarbejde – også når det bliver vanskeligt,« siger Anna S. Mogensen, praktiserende læge og kompagnon, om samarbejdet med hospitalslægerne..

 ●   Ikke alle danske læger er lige gode til at yde kronikeromsorg
Ny dansk forskning viser, at de fleste patienter med flere kroniske sygdomme bliver tilbudt årskontroller hos deres praktiserende læge. Dog viser studiet også, at der er stor variation mellem de forskellige praksisser i forhold til, hvor gode de er til at tilbyde kronikerydelser..

 ●   Er der HOPE for læger?
Forskningsprojektet HOPE handler i høj grad om kommunikation. Hvordan den opfattes, og hvordan den bedst afsendes..

 ●   Opinion: Et bidrag til at nuancere det offentlige billede af en fyret topleder
Vi har oplevet Ole Thomsen som åben, ordentlig og retfærdig. Han har utvivlsomt stødt nogle aktører med sin direkte stil, men har også undervejs erkendt fejl, der uundgåeligt opstår efter 20 års virke på toplederniveau, skriver en række samarbejdspartnere i et læserbrev.  .

 ●   Forhandlinger om sundhedsreform splittes i to
For at opnå en bred aftale bliver forhandlingerne om sundhedsreformen delt, så delen om forebyggelse bliver forhandlet i et særskilt spor. Det erfarer Kommunal Sundhed..

 ●   Ole Thomsens fyring koster regionen 6,5 millioner kr.
Region Midtjyllands nu tidligere koncerndirektør Ole Thomsen har forhandlet sig frem til to års løn plus pension udover en opsigelse på 12 måneder. De i alt tre årslønninger resulterer i en udgift på 6.489.314 kroner..

 ●   Engelsk læge og innovationschef: Venlighed er kerneværdien i sundhedsvæsenet
Fremtidens sundhedsvæsen skal tage udgangspunkt i venlighed, både i samarbejdet mellem sundhedsprofessionelle og i plejen af patienterne, mener Bob Klaber, engelsk børnelæge og innovationschef hos Imperial College Healthcare NHS Trust..

 ●   Professor i ernæring opfordrer: Styrk opmærksomheden på sygdomsrelateret underernæring
Sygeplejersker i almen praksis kan spille en afgørende rolle i at standse eller reducere underernæring og ufrivilligt vægttab hos patienter. Det viser et forskningsprojekt i fem nordjyske praksisser..

 ●   Fra tanker på Twitter til toprådgiver
Nok så virksomme vacciner og behandlinger nytter ikke, hvis ingen vil tage imod dem. Derfor handler pandemibekæmpelse også om psykologi, viden om adfærd og kunnen inden for den vanskelige disciplin kommunikation, lyder det fra lederen af HOPE, Michael Bang Petersen..

 ●   Alvorligt psykisk syge udvikler oftere diabetes-komplikationer
Ny dansk registerforskning viser, at hvis man både har type 2-diabetes og alvorlig psykisk sygdom, har man 15 til 40 pct. højere risiko for at udvikle komplikationer til type 2-diabetes. Personer med alvorlig psykisk sygdom udvikler også komplikationerne tidligere end personer uden psykisk sygdom..

 ●   Sagsbehandlingstider: Bunkerne på bordene i Styrelsen for Patientsikkerhed bliver mindre
De seneste år har bunken med ansøgninger om dansk autorisation fra læger uden for EU vokset sig større og større. I dag er Styrelsen for Patientsikkerhed således tre år om bare at påbegynde behandlingen. Nu ser kurven dog ud til at være knækket og særligt en type ansøgere vil mærke effekten..

 ●   Lars Ilkjær stopper som chef for karkirurgisk afdeling på AUH 
Cheflægen for anæstesiologien overtager ledelsesansvaret for karkirurgien på Aarhus Universitetshospital. Stillingen som cheflæge for karkirurgien skal besættes senere på året..

 ●   Mikkel Rasmussen stopper som ledende overlæge i Vejle
Sommerferien bliver måske lidt længere i år, for 30. juni stopper Mikkel Rasmussen som ledende overlæge på Psykiatrisk Afdeling Vejle..

 ●   Praktiserende læger kæmper med at opdage kræft i bugspytkirtlen
Når personer, der senere får stillet diagnosen bug­spytkirtelkræft, henvender sig for første gang til deres praktiserende læge, mistænker lægen kun i en tredjedel af tilfældene, at årsagen til patientens symptomer­ skyldes kræft. Studiet siger dog ikke noget om kausalitet, pointerer forsker..

 ●   Hjerteoverlæge om amputationer i Midtjylland: Analyse er skævvridende
Professor Kim Houlinds analyse af karkirurgien i Region Midtjylland anvender en skævvridende metode, der ikke inkluderer hele Region Syddanmark, skriver hjerteoverlæge Per Hostrup Nielsen, Hjerte-Lunge-Karkirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital, Skejby..

 ●   Overleveren brugte sit sidste liv
Den nu forhenværende koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen har redet mange storme af gennem næsten 12 år som koncerndirektør. Amputationsskandalen blev én gang for meget for politikerne i regionsrådets forretningsudvalg, som i dag fyrede Ole Thomsen..

 ●   Hvad blev der af Peter?
Et af de meget store dyr på den internationale, sundhedsvidenskabelige savanne, dr.med. Peter Christian Gøtzsche, mistede for lidt over tre år siden alle officielle poster og job og blev katapulteret ind i en post-karriere tilværelse, som han hverken havde planlagt eller lyst til. Men noget otium er der ikke tale om..

 ●   Showdown in the Cochrane Corral
Spændingerne om retning og strategi i det prestigefyldte internationale forskernetværk Cochrane var så stærke, at bestyrelsen splintredes på generalforsamlingen i 2018. Den danske medgrundlægger af netværket, Peter Gøtzsche, var omdrejningspunktet og endte med at blive ekskluderet..

 ●   Ny aftale: Praktiserende læger skal hjælpe 1813 med ventetiden
Lange ventetider til akuttelefonen baner nu vej for en ny politisk aftale i Region Hovedstaden, der giver praktiserende læger comeback i vagttid med muligheden for at tage telefonerne i 1813..

 ●   Forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med demens på plejehjem stiger
I seks af ti kommuner er forbruget af antipsykotika til mennesker med demens steget fra 2016 til 2020. Det viser en undersøgelse fra Alzheimerforeningen. Foreningens direktør siger, at demenshandlingsplanen har spillet fallit..

 ●   Officielt: Region Midtjylland fyrer koncerndirektør efter amputationsskandalen
Amputationsskandalen i Region Midtjylland koster koncerndirektør Ole Thomsen jobbet. Det er vedtaget på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde, der også bød på opbakning til yderligere undersøgelser og en planlagt styrkelse af karkirurgien..

 ●   Leder: Amputeret ledelse
Det klinger hult, når koncerndirektøren vedkender sig, at ansvaret for amputationsskandalen ‘principielt er mit’, men i samme åndedrag siger, at han ‘ikke ved, hvordan jeg kunne have båret det ansvar bedre’..

 ●   Dansende læge bruger skønlitteratur til at lære patienter bedre at kende
KULTURKANYLEN Andreas Pihl vil gerne skubbe til en kulturændring, hvor det er nemmere for sundhedssektoren at komme i gang med at anvende digitale løsninger. Skønlitteratur gør ham klogere på hans patienter, og så tager han gerne en dans i sin stue til R’n’B eller rap for fuld ud­blæsning mellem dagens digitale møder..

 ●   Mange midler, men uklare mål har skabt et forrykt sundhedsvæsen
ANMELDELSE Endnu en debatbog af en ældre læge med endnu et kritisk blik på det danske sygehusvæsen. Denne gang forfattet af pensioneret overlæge Gunnar Lose sammen med en yngre filosof. Den sidstes medvirken kan visse steder tydeligt læses, og det giver læseren god inspiration til nye overvejelser..

 ●   AUH-karkirurger dumpede ledelsen i trivselsundersøgelse
Region Midtjylland undersøgte i 2019 de ansattes trivsel og syn på ledelsen i en såkaldt TULE-rapport. Svarene fra AUH’s karkirurger viste ikke bare ekstremt lav tillid til ledelsen, men også overraskende stor utilfredshed med egen faglighed. Det er meget opsigtsvækkende, mener to arbejdsmiljøforskere..

 ●   Markante regionale forskelle på indsats for patienter med åreforkalkning i benene
Præferencer hos patienter, personale og kirurger kan medvirke til at forklare geografiske forskelle på, i hvor høj grad patienter med åreforkalkning i benene tilbydes amputationsforebyggende behandling, mener professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard..

 ●   Regionens egen redegørelse: Advarsler blev overhørt
­Gentagne faglige advarsler om en skrantende karkirurgi i Region Midtjylland blev gennem flere år overhørt af regionsledelsen. Det viser regionens egen redegørelse..

 ●   Ny bog af professor Lone Simonsen: »Vi havde mistet ­respekten for pandemier«
Professor Lone Simonsen gør i ny bog status og samler op på to år med coronapandemi. Hun undersøger worst case-scenarier, superspredning, og hvordan vi bedst muligt forbereder os på den næste uundgåelige pandemi. Dagens Medicin har talt med hende om bogen og dens pointer..

 ●   Tyra Grove Krause: »Vi ved ikke, hvor længe ­pandemihukommelsen varer«
Selvom COVID-19 ikke er overstået endnu, skal vi begynde at forberede os på den næste pandemi, lyder opfordringen i professor Lone Simonsens nye bog om COVID-19. Hos SSI ønsker man sig et testberedskab, der hurtigt kan skaleres op, bedre it og datadeling samt et fortsat fokus på zoonoser, når den næste pandemi rammer..

 ●   COVID-19-vacciner blev ikke hastet igennem
Forskere har undersøgt, hvornår patenterne bag mRNA-vaccinerne mod coronavirus blev udtaget, og det peger på, at vaccinerne ikke blev hastet igennem, sådan som mange har frygtet..

 ●   I psykiatrien er det en dyd at være en faglig agnostiker
Det er på tide med interdisciplinær ydmyghed og nysgerrighed i psykiatrien, så komplementære syn på mentale sundhedsproblemer kan udgøre et flerfagligt grundlag på feltet..

 ●   Fra to til seks asylcentre på få uger
Tilstrømning af ukrainske flygtninge har skabt en speciel sundhedsfaglig opgave i store dele af Danmark, eksempelvis i Nord-, Midt- og Vestjylland, hvor man på få uger skalerer antallet af asylcentre fra to til seks. De almene lægefalige kompetencer deles mellem centrene, der primært bemandes af sygeplejersker..

 ●   Mads Koch: Styrket lægelig ledelse som følge af OK21
STIKPILLEN: Den overordnede ledelse på sygehusene skal nu tåle, at produktionen risikerer at falde lidt..

 ●   Reportage: Asylcenterlæge i krigstid
Patienterne er bl.a. ukrainske og syriske flygtninge, men det lægelige arbejde på Asylcenter Vesthimmerland minder på mange måder om arbejdet i almen praksis. De sproglige og kulturelle barrierer kalder dog på ekstra tålmodighed og – nogle gange – en bestemt tone..

 ●   Forelsket i et anderledes arbejdsliv
Lena Westh Mathiesen har sat den normale karrierevej på pause og arbejder for et vikarbureau. Derigennem er hun blevet fast læge på flere asylcentre og passer desuden lægevagtstelefon, og hverdagen minder derfor på mange måder om den hverdag, man møder i almen praksis..

 ●   Neuropsykiatriske senfølger efter svær COVID-19 minder om billedet ved indlæggelser med tilsvarende sværhedsgrad
En femtedel af patienter, som har været indlagt med COVID-19, oplever psykiske eftervirkninger i en sådan grad, at de opfylder kriterierne for en psykiatrisk diagnose som depression, angst og PTSD et halvt år indlæggelsen. Nogenlunde det samme gælder også for patienter, der har været indlagt for andet end COVID-19, viser ny forskning..

 ●   Drop-in-røntgen vender ikke retur i Region Hovedstaden foreløbig
COVID-19-efterslæb og flere vakante stillinger holder fortsat den særlige drop-in-røntgenordning i Region Hovedstaden lukket. Det ærgrer flere praktiserende læger, som håber på en snarlig genoplivning af den populære ordning. .

 ●   Region Midtjylland i kæmpe regnefejl: Antallet af amputationer næsten halveret
Der er sket en menneskelig fejl i Region Midtjyllands indberetning af tal for amputationer, så et af hospitalerne er talt med to gange. Derfor nedjusterer regionen nu antallet af årlige amputationer, der kunne være undgået, fra 92 til 47..OM SIDEN | © Copyright 2022 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |          | 3Dprint.dk | Filament.dk | 3Dprinter.dk | FrækDate.dk |

                     ● ithjælp.dkSpilCafe.dkTransporten.dkSpilleCafe.dkFrækDating.dkBilligPatroner.dkBilligVærktøj.dk
                     ● Snor.dkMobileservice.dkLokalBasen.dkUfaglært.dkFuke.dkUltrafun.dkZike.dk