INDHOLD
Lån Penge
Lån Penge - Mikro Lån
Lån Penge - Større Lån
- - - - - - - - - - - - - - - -
Mad Opskrifter
Netradio
Sommer Musik
ONLINE SPIL
Action
Arkade
Blandet Spil
Blandet Spil 2
Blandet Spil 3
Klassisk
Kort
Multiplayer
Racing
Skydning
Sport
Strategi
........................
Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
Sjælland
Jylland
Fyn / Bornholm
NYHEDER
Vejret
Indland
Udland
IT / Media
Finans
Sport
Kendte / VIP
Kultur
Politik
IT Sikkerhed
Motor
JOB
København
Sjælland
Fyn
Syd Jylland
Midt Jylland
Nord Jylland
Bornholm
Grønland
Færøerne
Udlandet
Alle Steder
Medicin Job
       
Har du brug for IT Hjælp / IT-Hjælp ?     Så kontakt www.ithjælp.dk
ithjælp.dk | Transporten.dk | YouGov.dk | Webhosting.dk | inkClub | Sportmaster.dk
 ●   Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.

 ●   Binyretumorer er sjældent så farlige, som læger tror
Antallet af personer, der ved en skanning får konstateret en binyretumor, er steget kraftigt de seneste år. Til gengæld er tumorerne sjældent farlige, viser ny forskning..

 ●   Ny professor med fokus på symptomforskning
Mary Jarden tiltræder som professor i hæmatologi, klinisk sygepleje og symptomvidenskab i Klinik for Blodsygdomme på Rigshospitalet og ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet..

 ●   Ny behandling mod blærebetændelse får afslag fra Innovationsfonden
Innovationsfonden har afslået danske forskeres ansøgning om midler til udvikling af ny behandling af blærebetændelse. Vi søger igen i næste runde, siger forskere bag projektet..

 ●   Vinder af hjerte-kar-området: Vi har konstant fokus på kvaliteten
Aalborg Universitetshospital vinder i den samlede ­vurdering af kvalitetsdata for hjerte-kar-området. Afstanden ned til sidste års vinder, Odense Universitetshospital, er marginal..

 ●   KAG-komplikationer underrapporteres.

 ●   Her er de bedste til 10 hjerte-kar-behandlinger
Aalborg Universitetshospital scorer højest på behandlingskvalitet inden for hjerte-kar-sygdomme, men der er stadig problemer med kvaliteten af data for behandling af patienter med hjertesvigt og inden for karkirurgien. .

 ●   LPR3 giver fortsat problemer med adgang til data.

 ●   ‘Konsekvent underrapportering’ af komplikationer ved ballonudvidelser.

 ●   Regioner har svært ved at leve op til kvalitetskrav for atrieflimren.

 ●   Manglende data giver problemer med at vurdere kvaliteten.

 ●   Store regionale forskelle på valg af aneurismekirurgi.

 ●   Bypass i topklasse.

 ●   Forsnævringer på halspulsåren behandles forskelligt i regionerne.

 ●   Markant fald i antallet af kombinerede bypass- og hjerteklapoperationer.

 ●   Faldende dødelighed efter aortaklapoperation.

 ●   Ny bog om etniske minoriteter i sundhedsvæsenet gør os alle klogere
‘Det du ikke ved får patienten ondt af’ er en frit tilgængelig lærebog af professor Morten Sodemann om mødet med etniske minoriteter i klinikken. Den indeholder et overflødighedshorn af sundhedsfaglige problemstillinger, kommunikationsudfordringer og eksempler på ulighed i vores sundhedsvæsen fra et langt lægeliv dedikeret til mødet med den fremmede patient i Danmark. For de, som har appetit til at gå om bord i den store, tætskrevne bog, bliver sulten stillet, og mere til..

 ●   Øjenpatienter mister synet, mens de står på venteliste
Patienter med øjensygdommen våd AMD risikerer uopretteligt synstab eller blindhed inden for de gældende ventetider til udredning og behandling. Øjenlægernes videnskabelige selskab og de praktiserende øjenlæger opfordrer til, at patienter med våd AMD sikres ret til et langt hurtigere forløb..

 ●   Antallet af øjenpatienter er eksploderet på 15 år
Stor stigning i antallet af patienter til landets praktiserende øjenlæger øger ventetiden, også for de patienter, der har synstruende sygdomme som våd AMD, og som derfor hurtigst muligt skal udredes og sættes i behandling..

 ●   Hold øje med psykiatriplanen
Det er på én gang både sørgeligt og fantastisk, at det først blev i 2020 at psykiatrien kom på finansloven. Nu handler det om at holde momentum, så psykiatriplanen ikke drukner i den sidste tour de force for at få styr på COVID-19..

 ●   Velkommen 2021
Faggrupper med risiko for at blive smittet med COVID-19 bør få en økonomisk tak, og så viste 2020 at vi har et sundhedsvæsen, vi kan være stolte af, skriver Torben Mogensen, tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital..

 ●   Pause fra patenter kan tage pusten fra pandemien, men Danmark er imod
Den eksisterer allerede. Muligheden for midlertidigt at begrænse patentrettigheder, når folkesundheden er under exceptionelt pres. COVID-19-pandemien raser, og det er tid til at gøre brug af den. WHO arbejder for, EU arbejder imod, og Danmark valgte i sidste uge at læne sig op ad EU..

 ●   Kultur til både hjerte og hjerne
Læge og forsker Maja Thiele er med sine egne ord ’fan af kultur over en bred kam’ og har både hang til den storladne opera og den nørdede podcastserie om invasive dyrearter i dansk natur. En podcastserie, hvor hun i øvrigt netop har haft sin skuespillerdebut – som mink..

 ●   FAPS-formand frustreret over speciallægers manglende plads i vaccinekøen
Praktiserende speciallæger, der er i særlig risiko for at blive udsat for smitte, mangler fortsat svar på, om de har en plads i vaccinationskøen sammen med det øvrige frontpersonale..

 ●   Sundheds- og Ældreministeriet bliver splittet op: Ældreområdet rykker fra Heunicke til Krag
Magnus Heunicke (S) er fremover kun sundhedsminister og skal koncentrere sig om coronavirus. Ældreområdet rykker over til Astrid Krag (S), der nu er social- og ældreminister..

 ●   Flere kommuner slutter sig til børne- og ungepsykiatrisk projekt
Erfaringerne med det forskningsbaserede projekt Mind My Mind fra fire forsøgskommuner har allerede ført til, at flere kommuner vil være med. Tre nye får nu chancen..

 ●   Tarmforsker advarer: Sprit og nye hygiejneregler risikerer at føre til stor stigning i kroniske sygdomme
Selvom hele verden lige nu skal stå sammen om at få bugt med COVID-19 ved blandt andet at spritte af og have ekstra fokus på hygiejne, mener professor Oluf Borbye Pedersen, at vi snart skal tilbage til en verden med kram, kindkys, håndtryk og uden sprit..

 ●   Pakkeløsning afhjælper mistrivsel hos børn og unge
Forskning viser gode resultater af Mind My Mind-programmet for børn og unge med ansats til angst, depression eller adfærdsvanskeligheder, og Psykiatrifonden vil nu have det udbredt til alle kommuner. KL er positiv – hvis pengene kan findes..

 ●   Lægeforeningen svarer på debatindlæg: Omskæring af drenge uden medicinsk indikation er etisk uacceptabelt
Det er ikke korrekt, når det hævdes, at Lægeforeningen tøver med at anbefale en 18-års mindstealder for et operativt indgreb på raske drengebørn, skriver formand Camilla Noelle Rathcke..

 ●   Vinder af ‘Den Gyldne Tråd 2021’: Halsnæs Kommune har succes med at opspore børn med tegn på mistrivsel
Halsnæs Kommune har vundet Kommunal Sundheds initiativpris 'Den Gyldne Tråd 2021' for at løse et problem, hvor praktiserende læger tidligere ikke kunne stille noget op. Når lægerne møder et barn eller en ung med tegn på mistrivsel, kan de I Halsnæs nu henvise direkte til PPR. Modellen fokuserer på tidlig opsporing og sikrer, at børn, der ellers går under PPR's radar, nu kan få den rette hjælp. .

 ●   Så mange er smittet med COVID-19 i din kommune
Få overblik over, hvor mange coronasmittede der er i landets 98 kommuner. 178.969 har påbegyndt COVID-19-vaccinationen. Opdateret 21. januar..

 ●   Lægemangel tvinger Region Midtjylland til at flytte psykiatriske behandlingstilbud
De seneste mange måneder har Regionspsykiatrien Vest i Region Midtjylland forgæves forsøgt at rekruttere læger til afdelingen. Senest har også vikarbureauerne måttet give fortabt, og som konsekvens rykkes flere af de psykiatriske behandlingstilbud nu midlertidigt andre steder hen i regionen..

 ●   Region Midtjyllands akutklinikker genåbner
Akutklinikkerne i Ringkøbing, Grenaa, Silkeborg og Skive genåbner 25. januar efter at have været midlertidigt lukket siden december på grund af coronakrisen. .

 ●   Ældre lægemiddel kan forbedre behandling af blærekræft
Ny forskning tyder på, at et ældre lægemiddel kan være en effektiv behandling af blærekræft og en ekstra behandlingsmulighed til en gruppe patienter med blærekræft. Det er en potentiel gamechanger, siger forsker bag projektet. .

 ●   Øre-næse-hals-læge i opråb: »Har de helt glemt os i vaccineprioriteringen?«
Øre-næse-halslægerne på Odense Universitetshospital (OUH) er ikke blandt det prioriterede sundhedspersonale, der modtager COVID-19-vaccinen først, selvom de undersøger patienters luftveje helt tæt på. Det undrer læge Chadi Abdel-Halim, der føler, at han og kollegerne er blevet glemt i prioriteringen af sygehusledelsen. OUH's lægefaglige direktør forsvarer prioriteringen, men forstår godt lægernes bekymring..

 ●   Praktiserende læge er blevet professor
Morten Bondo Christensen er ny professor i almen medicin på Aarhus Universitet..

 ●   Færre vaccinedoser end ventet skaber forvirring i landets regioner
Hvilke borgere skal vaccineres i denne uge, og hvem sidder med beslutningskompetencen? Pfizers udmelding om en mindre vaccineleverance end aftalt og tavshed fra sundhedsmyndighederne har skabt forvirring i landets regioner..

 ●   Hospitalsdirektør flytter skrivebordet 10 km mod vest
Anne Jastrup Okkels skifter jobbet som hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital ud med samme stilling på Herlev og Gentofte Hospital..

 ●   Kampen mod en fælles fjende har skabt sammenhold i en usikker tid
I en langstrakt pandemi, der trækker store veksler på personalet på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, står følelsen af fællesskab stadig stærkt hos både direktion, afdelingsledelser og læger..

 ●   »Jeg blev lidt forlegen over at blive kaldt en helt«
Læge Cecilie Bryld stod i corona-checkpoint i april og maj, men er nu tilbage som socialmediciner. At hun selv blev smittet med COVID-19 i efteråret og blev relativ syg, har betydet, at hun er blevet endnu mere stålsat om, at vi skal have bugt med den virus..

 ●   Sammenhold har givet overskud
Christian S. Meyhoff, forskningsansvarlig overlæge på Anæstesiafdelingen, har både haft travlt med COVID-19-relateret forskning og deltaget i det store vagtarbejde. Selvom vaccinen nu er kommet, kan han ikke slippe tankerne om de patienter, der ikke klarede den..

 ●   Stort ansvar midt i pandemi
Hygiejnesygeplejerske Marie Stangerup har haft travlt med undervisning og vejledning i klinikken og med at sikre opdaterede vejledninger for både personale og patienter..

 ●   »Jeg er nervøs for, hvad der sker, når den endelig coronaregning kommer«
COVID-19 har været en stor stressfaktor for portørerne, men vaccinen hjælper på humøret. Selv har portør Emil Dinesen i første omgang takket nej, da han hellere ser sine kolleger blive vaccineret først. .

 ●   Overlæge er ny doktor i leukæmi ved Aarhus Universitet
Ph.d. og overlæge Lene Sofie Granfeldt Østgård har for nyligt forsvaret sin doktordisputats ved Aarhus Universitet. Hun har undersøgt akut myeloid leukæmi i en række epidemiologiske studier, og håbet er, at disputatsen kan bidrage til bedre behandling og overlevelse for patienter med sygdommen..

 ●   Danske kræftforskere starter forsøg med revolutionerende præcisionskirurgi
Forskere og læger fra Rigshospitalet, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Sjællands Universitetshospital har udviklet en ny billeddiagnostisk metode til få kræftvæv til at lyse op og gøre det meget lettere for kirurgen at fjerne..

 ●   Edgar Dahlin fylder 90: Hvis man bliver ved længe nok, så bliver man moderne igen
Anders Beich, praktiserende læge og formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, sender en fødselsdagshilsen til tidligere praktiserende læge Edgar Dahlin.

 ●   90 år i dag: »Almen praksis er den mest fascinerende form for lægeliv«
Edgar Dahlin, der stoppede som landets ældste praktiserende læge i august 2019, fylder 90 år i dag, 15. januar..

 ●   Millioner til forskning i diabetesbetinget knoglesygdomme
To forskningsprojekter i diabetesbetinget knoglesygdomme modtager 8,2 mio. kr. i støtte. Formålet er at blive klogere på, hvorfor personer med diabetes oftere end andre bliver ramt af knoglebrud..

 ●   Ny klinisk professor i anæstesi på OUH og SDU
1. januar 2021 tiltrådte Hanne Berg Ravn stillingen som klinisk professor i Anæstesi ved Anæstesiologisk Afdeling, OUH og Klinisk Institut, SDU. .

 ●   For andet år i træk: Andelen af lægepraksisser med lukket patienttilgang falder
I 2018 ønskede to ud af tre af landets praktiserende læger ikke at tage imod nye patienter. I dag er tallet faldet til cirka halvdelen, fremgår det af en ny analyse fra PLO. .OM SIDEN | © Copyright 2021 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster | Har du brug for ithjælp / it-hjælp, så kontakt www.ithjælp.dk