GRATIS
.: Sommer Musik
.: Netradio
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point

FreeStuff.dk - Find gratis ting på internettet

              


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: Tværkommunalt rygestoptilbud modtager stor initiativpris
På fem år er er der sket en fordobling af antallet af rygere, der siger ja tak til at være med i Vestegnen og Sydamagers rygestoptilbud ‘Bliv en vinder uden tobak’. Det er et forbilledligt initiativ, som gør projektet til vinder af Kommunal Sundheds store initiativpris 'Den Gyldne Tråd'..
.: Derfor går Den Gyldne Tråd til ‘Bliv en vinder uden tobak’
‘Bliv en vinder uden tobak’ er en tværsektoriel indsats, der med en enkel metode har opnået markante resultater på et område, der kan være svært at lykkes med, lyder det fra to medlemmer af Den Gyldne Tråds dommerkomite..
.: Ombudsmanden opfordres til at gå ind i sag om lange fastholdelser 
Dansk Psykiatrisk Selskab har nu opfordret Ombudsmanden og Folketingets paragraf 71-udvalg om at vurdere, om psykiatriloven tillader lange fastholdelser. .
.: Blødende mavesår: Store regionale forskelle på risikovurdering af patienter
Manglende registrering af risikoscore for patienter med blødende mavesår gør det sværere at sammenligne patienter på tværs af afdelinger og regioner, viser årsrapport fra Akut Kirurgi Databasen..
.: Ny professor i diabetesforebyggelse vil skabe samarbejde på tværs af sektorer
Kristine Færch er ny professor i diabetesforebyggelse. Hun vil udvikle nye interventioner – gerne i samarbejde med personer i høj risiko for diabetes, de praktiserende læger og kommunerne..
.: Forskere skal i stigende grad selv finde midler til skanninger og medicin 
Klinikledere afviser i stigende grad at køre forskningsprojekter, med mindre de involverede forskere fra afdelingerne selv kan finansiere al ekstra drift og afledte effekter af forskningen i form af f.eks. ekstra skanninger og medicin. Det er en showstopper, siger forskerne..
.: Akutlægehelikopterne flyver til de mest kritisk syge patienter
To ud tre patienter, der får hjælp med akutlægehelikopteren, er livstruende syge, viser den første landsdækkende undersøgelse af akutlægehelikopterordningen. Det viser, at visitatorerne på vagtcentralerne gør det godt, siger anæstesilæge Karen Alstrup, som står bag undersøgelsen..
.: Mangelfuld evidens hæmmer nyt princip for behandling af kræft
Evidensen for en række nye personlige kræftbehandlinger er for dårlige, vurderer rådgivere fra det britiske prioriteringsinstitut NICE i en artikel i BMJ. Trods det ser formanden for Medicinrådets fagudvalg på feltet perspektiver i de nye lægemidler. .
.: Ny analyse af geriatrien: Hospitaler i Region Midtjylland klarer sig bedst og dårligst
Dagens Medicin har kortlagt, hvordan landets hospitaler klarer sig inden for den geriatriske behandling. Analysen viser, at der er store regionale forskelle på, hvordan de bedste og dårligste hospitaler klarer sig..
.: Sådan finder vi de bedste til behandling af geriatriske sygdomme
Dagens Medicin har ranglistet landets hospitaler i forhold til behandling af geriatriske sygdomme. Se her hvordan..
.: Overlægers utilfredshed med sundhedsplatformen ignoreres
Koncerndirektionen burde offentligt indrømme, hvor dilettantisk man har håndteret implementeringen af denne vel nok største IT-begivenhed nogensinde i det danske sundhedsvæsen. Den manglende offentlige indrømmelse har gjort skade på vores indbyrdes relation, og det gavner ingen..
.: Organisation: Landapoteker truet af lukning
Landdistrikternes Fællesråd frygter fremtiden for apoteker i landområder og skriver brev til sundhedsministeren..
.: Flere multisyge patienter øger lægers risiko for at brænde ud
Aarhus-forskere har i et nyt studie påvist en sammenhæng mellem antallet af multisyge patienter og udbrændthed blandt praktiserende læger. Det bør give anledning til nye tanker om organiseringen af almen praksis, lyder det fra studiets førsteforfatter..
.: Hundredvis af praksislæger har indhentet udleveringstilladelse til fnatmedicin
Lægemiddelstyrelsen har siden november måned givet mere end 430 praksislæger en generel udleveringstilladelse til fnatmedicin. Det har betydet hurtigere behandling hos egen læge, men papirarbejdet er fortsat unødigt tungt, ifølge DSAM-formand. .
.: Slagelse får professor i neurologiske sygdomme
Nasrin Asgari er udnævnt til klinisk professor ved Slagelse Sygehus og Syddansk Universitet..
.: #75 Robotterne kommer – kolde hænder ryster ikke
Podcasten Stetoskopet undersøger, hvordan en robotassisteret operation foregår, og hvordan fremtiden for robotkirurgi ser ud i det danske sundhedsvæsen..
.: It-problemer udfordrer igen data for intensiv behandling
Manglende data fra Landspatientregisteret er en stor hæmsko for Dansk Intensiv Databases årsrapport, siger databasens formand. Årsrapport viser fortsat problemer med SAPS 3-scoren og godt nyt inden for to indikatorer..
.: Hvordan arbejder Styrelsen for Patientsikkerhed?
Aktindsigt i tilssynssagen om brystundersøgelser på Ringsted Sygehus peger på, at arbejdsprocesserne hos Styrelsen for Patientsikkerhed er uhensigtsmæssige i forhold til patientsikkerhed og udnyttelsen af sundhedsvæsnets ressourcer. Det skriver forfatteren, lektor Hans Okkels Birk..
.: Lægelig direktør på OUH går på pension
Peder Jest går på pension efter 13 år som lægelig direktør på OUH. Han har besiddet chef og direktørposter i i alt 30 år..
.: Behandlingen af hoftebrud halter fortsat
Kvaliteten af behandling af hoftebrud ligger fortsat under niveau inden for de fleste kvalitetsindikatorer på området, viser årsrapport. Fremadrettet øges forventninger til kvaliteten på flere parametre..
.: Mens vi taler om sundhedsplatformen…
Sundhedsplatformen ligner en vanlig offentlig IT-katastrofe. Selvfølgelig skal vi brokke os, men det må ikke stjæle billedet og gøre os negative overfor den nye sundhedsteknologi, skriver professor Ole Rahbek...
.: (Endnu) en speciallæges endeligt
2019 blev året, hvor jeg fik nok af Styrelsen for Patientsikkerhed og deres tilbagevendende ønske om redegørelser for min ordinationspraksis, mine kompetencer samt kopier af årevis af journalmateriale..
.: Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver
Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer. .
.: Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien
At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret. .
.: Hver tredje dansker er villig til at dele sundhedsdata – men det er langtfra nok
Mange danskere er klar til at dele deres sundhedsoplysninger for at få bedre behandling, viser en undersøgelse fra Deloitte – men vi skal have endnu flere med, hvis transformationen af sundhedsvæsenet skal lykkes.
.: Sundhedsøkonomer svarer Kjeld Møller Pedersen: Dækningen af effektiviseringskravet er vigtig
Dagens Medicin og en navngiven kilde får kritik i et debatindlæg, der handler om dækningen af effektiviseringskravet. De to professorer i sundhedsøkonomi Jes Søgaard og Jakob Kjellberg slår fast, at dækningen er vigtig..
.: Kjeld Møller Pedersen om effektiviseringskravet: Selvfølgelig er det opgjort forskelligt
Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen kritiserer dækningen af effektiviseringskravet for at være ufuldstændig og baseret på uholdbare præmisser om, hvordan kravene kom til verden. Læs debatindlægget samt modsvaret fra Dagens Medicin her..
.: Sådan uddanner vi læger i Region Sjælland
I starten af januar udklækkes det første kuld af 23 nye læger fra uddannelsen i Region Sjælland. Initiativet styrker rekrutteringen af læger til yderområder..
.: Dagens Medicin holder juleferie
Men send gerne en mail til os, hvis du har en ide, vi skal skrive om i det nye år..
.: Lægestafetten: Mød 10 læger og få indblik i deres hverdag
Lægestafetten er en serie af portrætter, der giver et indblik i, hvad læger laver og tænker på. Stafetten giver lægerne selv videre til en anden læge et andet sted i landet og i et nyt speciale, de gerne vil vide mere om. .
.: Danmark bedste arbejdsplads i psykiatrien – hvorfor ikke?
Kan vi skabe Danmarks bedste arbejdsplads i psykiatrien? Ja, vi kan, skriver Bente Graae, HR-chef i psykiatrien..
.: Silkeborg Sygehus bruger forkert metode til diagnostik ved mistanke om lungekræft
Silkeborg Sygehus bruger en diagnostisk dårligere undersøgelse ved mistanke om lungekræft end den anbefalede, skriver bestyrelsen for Dansk Lunge Cancer Gruppe. .
.: Årets top 10: Her er de mest læste i Dagens Medicin 2019
Opsigelser, politiske udmeldninger og en hårdtarbejdende overlæge med landets højeste løn pryder listen over de mest læste artikler i Dagens Medicin i år..
.: SSI-direktør fritaget for tjeneste
Sundhedsminister Magnus Heunicke vil have undersøgt Statens Serum Instituts administration af patentaftaler, og har i den forbindelse fritaget adm. direktør Mads Melbye for tjeneste.
.: Silkeborg opdager lungekræft før alle andre: Lokal lægepraksis undrer sig over manglende interesse
Silkeborg finder igen i år dobbelt så mange lungekræftpatienter i tidlige stadier sammenlignet med resten af landet. Ingen kan svare præcis på, hvorfor Silkeborg er så gode, og det vækker kritik fra praksislæge og Kræftens Bekæmpelse..
.: Årets top 10: De mest læste artikler om almen praksis
Personnære artikler med praksislæger, der siger stop eller rykker videre, præger listen over de mest læste artikler om almen praksis i 2019. .
.: Sygehusdirektør: Svindelen har stået på i flere år 
En tidligere ansat på Sygehus Lillebælt er mistænkt for igennem flere år at have svindlet med hospitalets midler for op til 1,5 mio. kr, siger sygehusdirektør, der ikke vil sige, om samme svindel kan ske på andre sygehuse..
.: Klart, simpelt – og forkert?
En klar og simpel tilgang synes at være tilgangen for Styrelsen for Patientsikkerhed i nye retningslinjer om genoplivningsforsøg, skriver pensioneret overlæge..
.: Overlæger: Kravene til nye supersygehuse er urealistiske
Overlægeforeningen frygter, at kvaliteten på nye supersygehuse vil tage skade, når de om få år skal levere effektiviseringer i milliardklassen. Sundhedsministeren slår fast, at han holder fast i kravene..
.: Sygehus melder tidligere ansat til politiet for svindel – flere personer indblandet
Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere betroet medarbejder for mistanke om svindel på op til 1,5 mio. kr. Politiet har i dag sigtet flere personer i sagen..
.: #74 Stetoskjulestuen 4.0
Lyt bl.a. læge Dennis Zetner, der forklarer os om konceptet juleartikler og læge Adam Femerling, der arbejder på Grønland - og dermed julemandens eget land..
.: Politikere kræver svar: Sundhedsministeren kaldes i nyt samråd om effektviseringskrav
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldes igen i samråd efter hans ministerium har givet forkerte oplysninger om effektiviseringskrav. Flere partier melder sig klar til at revurdere kravene, der har allerede har haft store konsekvenser for universitetshospitalet i Aarhus..
.: Forvaltningsekspert om ministeriets fakta-fejl: Stærkt foruroligende
Sundhedsministeriet giver igen forkerte oplysninger om de effektiviseringskrav, som de kommende år rammer de nye sygehuse og resultere i effektiviseringer for 2,4 mia. kr. Det efterlader et indtryk af en ikke saglig sagsbehandling, vurderer forvaltningsretsekspert. .
.: Fremtrædende sundhedsøkonom: I tvivl om hurtige effektiviseringer til supersygehuse var klogt
Professor Kjeld Møller Pedersen står ved de effektiviseringskrav, som han hjalp med at udregne til de nye supersygehus - også selvom de ikke er udregnet ens. Men i dag er han i tvivl, om det var klogt at forlange effektiviseringerne et år efter starten. .
.: Praktiserende læger er gode til at spotte patienter med mulig lungekræft
Silkeborg Sygehus finder høj andel af lungekræfttilfælde i stadie 1 af sygdommen - og meget højere end resten af landet. Tæt samarbejde med almen praksis er en del af forklaringen..
.: Psykiske virkninger af diabetes fylder i nye bevillinger fra Danish Diabetes Academy
Danish Diabetes Academy har bevilget over 16 mio. kr. til 13 unge diabetesforskere og tre gæsteprofessorer. Flere af projekterne handler om psykiske virkninger af diabetes, som ifølge akademiet fylder stadigt mere i dansk diabetesforskning..
.: Bakterier kan muligvis forebygge astma hos børn
En blanding af gavnlige bakterier til nyfødte kan måske forebygge forekomsten af astma hos børn, viser undersøgelse foretaget af Dansk BørneAstma Center (DBAC)..
.: Hul i lovgivningen: Uautoriseret behandling udløser også offentligt tilskud
Loven har et åbenlyst hul, når borgere kan få tilskud til sundhedsbehandling på det sociale område, hvor der ikke er krav om autorisation, siger lektor i sundhedsjura og fagforeningsformand. Autorisationen er afgørende, siger Diabetesforeningen. .
.: Hvad sker der med sundhedsdebatten?.OM SIDEN | © Copyright 2019 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |