GRATIS
.: Sommer Musik
.: Netradio
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point

FreeStuff.dk - Find gratis ting på internettet

              


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: Fodbold er effektiv medicin for kvinder med prædiabetes
Nyt studie fra SDU viser, at fodbold er en effektiv træningsform for 55-70-årige kvinder med prædiabetes. På 16 uger opnår de fremgang i kondital, blodtryk, fedtprocent og kolesterol..
.: Alle undersøgelser samme dag er vejen frem for diabetespatienter
Patienterne er glade for at få samlet deres mange undersøgelser på samme dag, viser rapport fra Sundhedsstyrelsen. Formand for endokrinologerne håber, at merværdien for patienter ved sammedagsforløb på sigt kan stå mål med de ekstra ressourcer..
.: Kirurg bypassede kommandovejen og afleverede protestbrev direkte til regionsformanden
Ordet bypass blev brugt i en anden betydning, da thoraxkirurg Per Hostrup Nielsen besluttede sig at aflevere et kritisk brev fra 59 kirurger på Aarhus Universitetshospital direkte til regionens politiske chef, regionsrådsformand Anders Kühnau (A)..
.: Kirurgien i Aarhus er under pres
Mangel på plejepersonale, dårlig udnyttelse af operationslejerne og ny organisation har ført til 5000 aflyste operationer i år og protester fra 59 kirurger på Aarhus Universitetshospital. Hospitalsdirektør erkender, at kapaciteten endnu ikke er tilfredsstillende, og at det er svært at sætte dato på, hvornår den vil blive det..
.: Overflødigt kropsfedt øger risikoen for depression
Jo mere fedt, du har på kroppen, desto større er din risiko for at udvikle depression, fastslår nyt studie. Resultatet skal hjælpe med at komme fedmeepidemien til livs, siger forsker bag studiet..
.: Læring af fejl skal ikke foregå i Byretten
Styrelsen for Patientsikkerhed skal evalueres inden for det næste halve år, og der skal ske en ændring, for styrelsen arbejder stadig meget kontrollerende og straffende, skriver Henrik Ullum, formand for LVS..
.: Ny centerchef på Psykiatrisk Center Glostrup
Mette Bertelsen Fredsgaard overtager stillingen som øverste chef ved Psykiatrisk Center Glostrup. Den nye chef glæder sig til at komme tilbage til patienterne, siger hun. .
.: Økonomiforhandlinger skal give løft af sundhedsvæsenet
Jeg vil ikke tegne et dystert billede af sundhedsvæsenet, men væsenet er altså presset og behøver langt flere penge end den årlige ene procent. Så, vil danskerne kunne mærke, at der er kommet en ny regering?.
.: Midtjysk enighed om tre fokuspunkter i sundhedsaftale
Det er et tålmodighedsarbejde at få sundhedsaftalen på plads, mener Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune og næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget. Men han er tilfreds med, at Midtjylland vil fokusere på psykiatri, rygning og akutte indlæggelser. .
.: Hvordan skal UTH-ordningen også i fremtiden bidrage til patientsikkerheden?
UTH-ordningen er meget vigtig del af patientsikkerhedsarbejdet. Men ingen sundhedspersoner skal bruge tid på at rapportere noget, der ikke er læring i. Derfor skal vi sammen blive ved med at udvikle ordningen..
.: Sådan inddrages læger i ledelsen
På Regionshospitalet Randers har vi positive erfaringer med at inddrage læger i ledensen, obligatoriske deltagelse var en nødvendighed, skriver hospitalets lægefaglige direktør Lone Winther Jensen. .
.: Norsk lægemangel gør vikarmarkedet for danske læger mere lukrativt
Rekrutteringsudfordringerne i almen praksis i Norge er større, end de har været i mange år. Det smitter af på vikarmarkedet, der melder om øget travlhed og dermed gunstigere vilkår for danske læger, som rejser til Norge. .
.: Coop i kovending: bonusordning for lægekonsultationer trukket tilbage
Blot to uger efter lanceringen trækker Coop et nyt samarbejde med eLægen tilbage. Flugter ikke med andelstanken og Coops kultur, lød begrundelsen over for eLægens direktør..
.: Kasper Iversen bliver Region Hovedstadens professor i akutmedicin
​Kasper Iversen, overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, er netop blevet professor i akutmedicin. Han har tidligere været kritisk over for akutklinikker og læser højt for patienterne til jul. .
.: Syddanmark vil være den landsdel med færrest rygere
Konkrete mål i ny sundhedsaftale og opfølgningsmøder skal sikre, at Syddanmark får færre rygere, siger Henning Ravn (V), byrådsmedlem i Esbjerg Kommune og næstformand i sundhedskoordinationsudvalget..
.: Gode data og god it kræver fælles mål
Når der efterspørges bedre kommunale data, er det vigtigt at huske på de slagord, der fulgte med udviklingen af it i almen praksis: Af brugere, til brugere og for at gavne brugere, skriver professor Frede Olesen..
.: Lad os overtage efter lægernes ordinationer
Apotekerforeningen er helt enige i, at det er en god idé at lade apotekerne administrere lægens ordination. Men det er afgørende, at man fastholder den høje sikkerhed i medicinudskrivning og -udlevering, skriver foreningens formand..
.: Ny ledende overlæge i Nordjyllands ældrepsykiatri
Med en baggrund som overlæge i Region Nordjylland og stor erfaring inden for ældrepsykiatrien, glæder den nye ledende overlæge Lone Jensen sig til arbejdet med de ældre. Hun har tre klare prioriteter. .
.: Nyt system for receptudskrivning vil lette lægers arbejde og øge patientsikkerheden
Apotekerne har meldt ud, at de gerne løfter flere sundhedsopgaver. Det tilbud bør læger tage imod med indførsel af en ny arbejdsfordeling omkring recepter, skriver Tue Flindt Müller, formand for Lægeforeningens Lægemiddel- og medicoudvalg..
.: Regionerne har nøglerolle i at sikre et mere sammenhængende sundhedsvæsen
.
.: Specialet er den naturlige organisationsenhed
Den eksperimenterende tilgang til ledelsesbegrebet, man har haft i regionerne, har ikke været forankret i hverken empiri eller baseret på kendte ledelses- eller organisationsformer..
.: Regioner har anskaffet robotter uden en klar plan
Robotkirurgi er utvivlsomt en lovende teknik for nogle typer indgreb, men den tages ukritisk i brug i visse regioner uden forudgående videnskabelige protokoller. Hvor er ansvarligheden for den overordnede prioritering?.
.: Befriende at slippe for at tænke i betaling
Jeg føler mig heldig over skulle være hospitalslæge i det danske system, hvor pengene er ude af ligningen i modsætning til USA’s hospitalslæge-penge-patient forhold, hvor man efterfølgende kan gå i gang med behandling af pengepungen..
.: Ny ledende overlæge til Akutmodtagelsen i Esbjerg
Alice Skovhede Nielsen bliver ny ledende overlæge i Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus..
.: Den uforanderlige ledelses-og organisationsstruktur?
Det kræver stort mod og forståelse for organisationskultur fra ledelsens side at ændre på organisations- og ledelsesstruktur. Den fagprofessionelle forståelse af, hvordan sygehuse ledes og organiseres er stor modstander, skriver professor Kjeld Møller Pedersen..
.: Videomøder skal sikre ens regional fortolkning af Medicinrådets anbefalinger
Der går lang tid fra Medicinrådets anbefaling af et lægemiddel som standardbehandling til godkendelse af behandlingsvejledningen. Det får regionerne til at udarbejde regionale behandlingsvejledninger, som kan medføre regionale forskelle i behandling..
.: #67 Historier fra gamle dage
Podcasten Stetoskopet undersøger, hvordan det var at være læge tidligere..
.: Sundhedsminister blåstempler kontroversiel beslutning fra foråret
Den nye sundhedsminister viderefører den politiske beslutning om, at en konkret sygdom er fysisk og ikke psykisk. Lægeformand kritiserer kraftigt..
.: SVAR PÅ DEBAT: Region Nordjylland sikrer – og ikke skader – lægedækningen
Debatindlægget af Nikolaj Jonstrup indeholder nogle heftige beskyldninger mod regionen, som er ukorrekte, skriver Anne Bukh, koncerndirektør i Region Nordjylland, som efterlyser dokumentation for påstandene..
.: Hver gang jeg møder en ny kollega, skal jeg overveje, om jeg har lyst til at springe ud
Vi er nået langt, men bag regnbueflagets farver gemmer sig en hverdag som læge i klinikken, hvor vi stadig kan stille spørgsmål ved graden af tolerance, skriver en homoseksuel læge..
.: Lægen, der startede­ ‘Christina-sagen’, ­efterlyser handling
Overvågning af medicinrum og blodprøver af alle dødsfald på hospitalerne kan være løsninger, som kan være med til at sikre, at vi ikke får en ny ‘Christina-sag’, hvor en sygeplejerske fik 12 års fængsel for fire drabsforsøg på patienter. Det mener tidligere overlæge på sygehuset i Nykøbing Falster, Niels Lundén..
.: »Psykiske sygdomme er det mest komplekse, der findes«
Jimmi Nielsen, der i forsommeren blev udnævnt til professor i psykofarmakologi og kompliceret skizofreni ved Københavns Universitet, valgte psykiatrien som karrierevej, fordi det var det mest komplekse område, han overhovedet kunne finde. .
.: Sygehuschef: Vi har gjort, hvad vi kunne for, at ‘Christina-sagen’ ikke gentager sig
Nye retningslinjer og bedre arbejdsgange har set dagens lys på Nykøbing Falster Sygehus, efter at en sygeplejerske misbrugte huller i systemet. Men sygehuset vil aldrig kunne helgardere sig mod kriminelle handlinger, siger sygehuschef..
.: Heunickes to do-liste
.
.: Systemets sejr – patientens tab
Kirurgien er i frit fald på Aarhus Universitetshospital i Skejby takket være et paradigmeskift i organisation og ledelse. Konsekvensen er længere ventelister, hyppige aflysninger af operationer, risiko for nedsat kvalitet af de kirurgiske indgreb og et uigennemskueligt, diffust ledelsessystem..
.: Ny professor vil rydde op i brugen af psykofarmaka
Psykiater Jimmi Nielsen udfordrer psykiateres gængse måde at behandle skizofreni på med antipsykotisk medicin. For langtfra alle har efter hans bedste overbevisning gavn af den. Som ny professor i psykofarmakologi og kompliceret skizofreni ved Københavns Universitet vil han undersøge, om det kan lade sig gøre at identificere og nedtrappe dem i dosis..
.: Styrelse: Øget overvågning vil mistænkeliggøre alle ansatte
Øget overvågning af personale er ikke en løsning, når sygehuse skal sikre, at den såkaldte ‘Christina-sag’ ikke gentager sig. Det vil mistænkeliggøre alle sundhedsfaglige, mener sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed. .
.: Kampen om næste års pengekasse på sundhedsområdet starter næste uge
Økonomiforhandlingerne mellem Danske Regioner og regeringen begynder onsdag i næste uge, oplyser Danske Regioner..
.: Valgkampen sluttede og så blev der stille…
Det er utroligt, at den socialdemokratiske regering har holdt ferie i stedet for at følge op på de mange valgløfter, den har givet, skriver tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). .
.: Fordobling i brug af antiepileptisk medicin bekymrer
Forbruget af antiepileptisk medicin er fordoblet blandt gravide kvinder og kvinder i den fødedygtige alder i løbet af de sidste 15 år, viser nyt studie. Dette sker trods en sparsom viden om nyere epilepsimedicins risikoprofiler. Samtidig er brugen af lægemidlet valproat til fertile kvinder ikke faldet som forventet trods midlets sammenhæng med misdannelser og psykiatriske lidelser hos børnene i tilfælde af graviditet. .
.: Lægestafetten: De andre speciallæger tror ikke, vi ved noget om noget som helst
I en ny portrætserie af læger i Danmark møder vi praktiserende læge i Præstø Christian Jensen. Han fortæller, at det, han elsker ved sit speciale, er det tætte forhold mellem læge og patient. Skulle han vælge et andet arbejde, ville det være præst – hvis han altså kunne blive fri for »det ceremonielle halløj«..
.: Bliver forventningens glæde størst?
Torben Mogensen, dr. med. tror, at den nye regering vil foretage et kasseeftersyn, hvor den finder et stort hul, som den ikke havde forudset, men som desværre betyder, at man ikke har penge til valgløfterne. .
.: Kommunal rehabilitering gavner brystkræftramte kvinder
Brystkræftopererede kvinder har positiv effekt af kommunal rehabilitering, viser nyt studie i Københavns Kommune, som ønsker, at forløbene bredes ud til resten af landet. Men der mangler solid evidens på området, siger cheflæge i Kræftens Bekæmpelse..
.: Guide skal sikre korrekt indberetning af samarbejde med industrien
Lægemiddelstyrelsen er aktuel med en ny digital guide, der skal hjælpe sundhedspersoner med at indberette deres samarbejde med industrien. En stikprøve sidste år viste, at flere end hver tredje ikke lever op til reglerne..
.: Centerchef fra Sundhedsstyrelsen er ny vicedirektør på sjællandsk hospital
Henrik Stig Jørgensen er ny vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. .
.: Det specialiserede sundhedsvæsen kræver lægelige brobyggere
Specialiseringen i sundhedsvæsenet giver patienterne bedre behandling, men prisen er en masse siloer, som ikke taler lige godt sammen. Det kræver lægelige ledere som brobyggere, skriver Inger Brødsgaard, ledende overlæge psykiatrien Aalborg Universitetshospital..
.: Yngre Læger: Evaluering af hoveduddannelsen skal anonymiseres bedre
Det er et stort problem, at anonymiteten fortsat halter i evalueringen af hoveduddannelsen. Det mener Yngre Læger, som foreslår at udgive evalueringerne blot én gang årligt for at maskere afsenderen bedre. .
.: Region Nordjylland vil skade lægedækningen
Fire konkrete eksempler på, hvordan Region Nordjylland med regionsklinikker gør skade på lægedækningen, skriver driftschef i privat lægeklinik.
.: Kjellberg om sundhedsaftaler: De kan virke luftige
Sundhedsaftalerne mellem kommuner, regioner og de praktiserende læger er nu vedtaget i hele landet. De er et afgørende værktøj, men problemet er, at de kan virke luftige, fordi det kan være svært at fuldføre visionerne i praksis, siger professor Jakob Kjellberg. .OM SIDEN | © Copyright 2019 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |