INDHOLD
Lån Penge
Lån Penge - Mikro Lån
Lån Penge - Større Lån
- - - - - - - - - - - - - - - -
Mad Opskrifter
Netradio
Sommer Musik
ONLINE SPIL
Action
Arkade
Blandet Spil
Blandet Spil 2
Blandet Spil 3
Klassisk
Kort & Casino
Multiplayer
Racing
Skydning
Sport
Strategi
........................
Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
Sjælland
Jylland
Fyn / Bornholm
NYHEDER
Vejret
Indland
Udland
IT / Media
Finans
Sport
Kendte / VIP
Kultur
Politik
IT Sikkerhed
Motor
JOB
København
Sjælland
Fyn
Syd Jylland
Midt Jylland
Nord Jylland
Bornholm
Grønland
Færøerne
Udlandet
Alle Steder
Medicin Job
       
UltraFun.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point | FreeStuff.dk - Find gratis ting på internettet
 ●   Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.

 ●   Lægeapp runder 500.000 downloads
Min Læge-appen har med hastige skridt rundet 500.000 downloads. COVID-19 og videokonsultationer har givet appen et stort boost, siger PLO-direktør..

 ●   Professorer: Fyring af overlæge skaber stor bekymring
Det er med stor bekymring, at professor Ulrich Fredberg er blevet fyret som ledende overlæge ved Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, skriver 10 professorer. .

 ●   Nye tal for tvang viser stadig et problem – her er løsningen
Tvang i psykiatrien er flyttet fra bæltefikseringer til andre former for tvang. Men vi ved, hvad der skal til. Løsningen er bæltefrie afdelinger, skriver psykiater og politiker Mikkel Rasmussen..

 ●   Lungekræft: Stop og tænk – jeg undres og jeg anklager
Personligt har jeg i hele min karriere ikke oplevet en så alvorlig forvaltningsmæssig skandale, skriver Frede Olesen..

 ●   Bestyrelses-top splittet: Næstformand peger på Camilla Rathcke som lægeformand
Mens formanden i Yngre Læger vil have Christina Frøslev-Friis som ny lægeformand peger næstformanden Anders Vistisen på Camilla Rathcke..

 ●   Den skaldede hævner rider igen
Ønsker regionsledelsen, at ledende medarbejdere skal være innovative sparringspartnere eller en flok underkuede marionetdukker, skriver Lotte Ørskov, tidligere overlæge på Regionshospitalet Silkeborg..

 ●   Lungekræft: Midaldrende storrygere bør screenes
Hele fem lægefaglige selskaber repræsenteret i Dansk Lunge Cancer Gruppe anbefaler, at midaldrende storrygere - og kun dem - screenes. Her er deres plan for, hvordan det skal ske..

 ●   Tidligere Yngre Læger-formand går efter posten som formand for Lægeforeningen
Camilla Rathcke er klar til at kvitte jobbet som chef under Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen for at blive lægeformand. Nej, jeg løber ikke af pladsen, siger hun..

 ●   Modstander af lungekræftscreening: »Ingen effekt på totaloverlevelsen«
Et eventuelt screeningsprogram for lungecancer i Danmark har også kritikere, som anser evidensen for utilstrækkelig, og risikoen høj for, at programmet vil gøre mere skade end gavn..

 ●   Stort interview: Magnus Heunicke om corona-krise, supersygehuse og sundhedsreform
Efter kritik på Twitter stillede sundhedsministeren op til interview med Dagens Medicin. Han understreger, at politiske beslutninger fremover skal stå på skuldrene af sundhedsfaglige råd, og trods coronakrisen er det stadig ambitionen at lave en sundhedsreform i denne valgperiode..

 ●   Åben telefon: Spild af tid eller ­værdifuld information?
Flere hospitalsdirektører har ’Åben Telefon’ for at tage snakke med patienter og pårørende. Men OUH har det ikke og lægeformand advarer mod at lade enkeltsager styre hospitalsdriften..

 ●   Fredberg-sag sætter spørgsmålstegn ved hospitalsansattes ytringsfrihed
Frygt for konsekvenserne af at ytre sig ­offentligt om problemer på ­arbejdspladsen præger hverdagen på flere hospitaler i ­Region Midtjylland..

 ●   Sådan gjorde vi: Stor undersøgelse om lægers ytringsfrihed
Efter en række sager i Region Midtjylland ønsker Dagens Medicin at sætte fokus på ­lægers ret til at ytre sig offentligt om kritisable forhold på deres arbejdsplads..

 ●   Læger frygter for konsekvenser af kritiske ytringer
Af frygt for repressalier lægger mange læger bånd på deres ytringsfrihed og undlader at ytre sig offentligt om kritisable forhold på arbejdspladsen, viser undersøgelse, Dagens Medicin har foretaget..

 ●   Værnemidler og udredning af kræft: Lad os få ærlighed og realisme
Her et par måneder inde i coronakrisen burde vi have lært, at det kan give problemer, hvis vi nægter at tale om praktiske problemer og det muliges kunst..

 ●   Den dag hygiejne blev taget alvorligt
God håndhygiejne og fokus på rengøring har sikret en kraftig reduktion i antal COVID-19-smittede både indenfor og udenfor sygehusene. Det skal vi lære af, skriver Mads Koch Hansen..

 ●   Meget hjertefedt øger måske ­risikoen for hjertekarsygdomme
Mange, ikke mindst diabetikere, vil gerne have svar på, om fedt særlige steder øger risikoen for hjertekarsygdom. Et dansk forskerhold har bragt verden et skridt nærmere mod afklaring af den rolle, hjertefedt spiller..

 ●   Dansk forsker i spidsen for globale guidelines for diabetisk nyresygdom
Hidtil har læger manglet internationale retningslinjer for diagnostik og behandling af diabetisk nyresygdom, men nu har dansk forsker været med til at udstikke dem. De kommer til august..

 ●   Modstridende meldinger om COVID-19 fra myndigheder gør diabetespatienter bekymrede
Corona-epidemien har skabt bekymring blandt patienter med diabetes – bl.a. på grund af skiftende meldinger fra Sundhedsstyrelsen, viser et dansk studie baseret på en spørgeskemaundersøgelse..

 ●   Forskere vil opspore diabetespatienter med risiko for hjertesygdom
Steno Diabetes Center Copenhagen vil i et stort forskningsprojekt screene 900 personer med type 2-diabetes for risiko for at udvikle hjertekarsygdom. Målet er at få en bedre forståelse af, hvilken betydning hjertets små blodkar har for at udvikle hjertekarsygdom..

 ●   Mindre kulhydrat og mere protein og fedt ­hjælper mod type 2-diabetes
En kost med væsentligt færre kulhydrater samt mere protein og fedt hjælper type 2-diabetikere til at holde blodsukkeret nede, og gør det måske lettere at tabe sig, viser ny forskning fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital..

 ●   Nyt center kickstarter kampen mod danskernes overvægt
Et nyt Nationalt Center for Overvægt skal samle og formidle viden om forebyggelse og behandling af overvægt. Målet er at bremse væksten i den stadigt større andel af danskere, der bærer rundt på for mange kilo..

 ●   Forskere vil opspore patientspecifikke årsager til diabetisk nyresygdom
Nyt stort forskningsprojekt skal afsløre, hvorfor nyrefunktionen falder hos patienter med diabetisk nyresygdom. Formålet er at kunne levere mere individualiseret behandling af patienter..

 ●   Vil coronakrisen give højere tilslutning til vaccinationsprogrammet?
WHO udråbte i 2019 vaccineskepsis som en af de 10 vigtigste trusler mod verdens sundhed. Også i Danmark har vi oplevet betydelig folkelig skepsis og mytedannelse ved introduktion af nye vaccinationer til børnevaccinationsprogrammet, senest HPV-vaccinen..

 ●   Ministerium ændrer lov efter kritik fra PLO
Beskæftigelsesministeriet ændrer aftaletekst, så praktiserende læger udelukkende skal vurdere, om en lønmodtager har øget risiko for at få COVID-19. Alternativet var en helt umulig opgave, siger PLO-formand. .

 ●   Sundhedshus i Grenaa udvider med endnu en læge
En ombygning til over 16 mio. kr af Grenaa Sundhedshus skal skabe plads til en lægeklinik mere. »Flere læger ønsker at blive en del af udviklingen i Sundhedshuset,« siger formand for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland. .

 ●   Ny teststrategi giver mindre corona-arbejde til praktiserende læger
Sundhedsministeriet har gjort det muligt for alle danskere at blive testet for coronavirus uden henvisning fra egen læge. Det vækker glæde, men også forundring hos PLO-formand Christian Freitag. .

 ●   Politisk flertal forkaster lovforslag, der skal sikre flere praktiserende læger
Det Konservative Folkepartis forslag om at uddanne ekstra praktiserende læger over de kommende år mangler politisk opbakning. .

 ●   Planer om lægeklinik i Vollsmose bliver droppet
Efter to år bliver planerne om at få en praktiserende læge til Vollsmose i Odense droppet. Det ærgrer formand for sundhedsudvalg. .

 ●   Er der varig immunitet efter COVID-19?
Det er endnu uvist, men meget tyder på varig immunitet mod COVID-19, skriver praktiserende læge Thomas Birk Kristiansen.

 ●   Dorthe Crüger bliver ny koncerndirektør i Region Hovedstaden
Svend Hartling bliver afløst af Dorthe Crüger som koncerndirektør med lægefaglig baggrund i Region Hovedstaden..

 ●   Har Region Hovedstaden taget ansvar?
Efter tragiske forløb i 2016 og 2017, hvor tre drenge døde af meningitis, satte Region Hovedstaden gang i 11 konkrete tiltag for at lære og forbedre patienternes sikkerhed, skriver koncerndirektør Svend Hartling. .

 ●   Behandlingsgarantien skal tilbage – men det koster
Jeg opfordrer Stinus Lindgreen til at bruge sin plads i Folketinget til at skaffe penge nok til at kunne genindføre 30 dages behandlingsgarantien hurtigst muligt, skriver Jacob Rosenberg (C), professor, overlæge og medlem af Regionsrådet i Region Hovedstaden..

 ●   Lægestafetten: I denne tid er jeg ekstra stolt af mine kolleger
Lungemediciner Poul Henning Madsen glæder sig over, hvordan en hård tid med coronavirus viser sammenhold og vilje blandt hans kolleger på sygehuset. De dage, hvor han formår at komme hjem i ordentlig tid, spiller han ‘Pandemic’ med sine to døtre..

 ●   Åbent brev fra hundredvis af medarbejdere i Silkeborg: Vi står i den historisk set største konflikt
I alt 220 medarbejdere fra Regionshospitalet Silkeborg udtrykker stor bekymring for Hospitalsenheden Midts ledelse og mener ikke, at arbejdsmiljøer kan blive bedre, hvis ledelsen fortsætter. Vi tager brevet meget alvorligt, siger hospitalsledelsen..

 ●   En krise kan afvikle og udvikle
Coronakrisen var katalysatoren, der på rekordtid lagde grobund for innovation muliggjort af fleksibilitet og imødekommenhed hos alle, skriver Jakob Bjerg Larsen, politisk chef for kliniske forsøg og lægemiddelproduktion i Lif..

 ●   Endnu en ledende overlæge stopper på Hospitalsenhed Midt
Uro på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg blusser igen op, hvor ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen stopper efter et år. Det sker, efter medarbejdere har kritiseret afdelingsledelsen i et bekymringsbrev. .

 ●   Regionerne stiller med krav om to mia. kr. i økonomiforhandlinger
Regionerne indleder økonomiforhandlinger i dag med et krav om to mia. kr. til sundhedsvæsenet og ekstra penge til coronakrisens eftervirkninger. To mia. er ikke et helt urimeligt krav, siger Jakob Kjellberg..

 ●   Det står skidt til for patienterne uden rettigheder
Kritikerne af patientrettighederne har helt glemt tidligere tiders ventelister, skriver sundhedspolitisk chef fra Dansk Erhverv og sekretariatschef for Sundhed Danmark..

 ●   Vangsted skal styre nyt corona-testcenter
Direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted skal lede det nye Testcenter Danmark. Enhedschef og overlæge Anette Lykke Petri konstitueres som direktør for styrelsen..

 ●   Læger og eksperter: Derfor haltede beredskabet, da coronakrisen ramte
BAGGRUND: Sundhedsvæsenets beredskab var presset, da COVID-19 kom til Danmark. Sårbare forsyningskæder og et sundhedsvæsen, der gennem et årti har været hårdt presset økonomisk, er forklaringen, fortæller læger og eksperter. .

 ●   Dansk forsker laver internationale guidelines for diabetisk nyresygdom
Hidtil har læger manglet internationale retningslinjer for diagnosticering og behandling af diabetisk nyresygdom, men nu har dansk forsker været med til at udstikke dem. De kommer til august..

 ●   Novo Nordisks semaglutid viser gode resultater i fase 3-studie mod fedme
Forventningen var et vægttab på mellem 10 og 15 pct. Resultatet endte på mere..

 ●   Nyt studie: Overvægtige børn har forøget risiko for at udvikle alvorlig hudsygdom senere i livet
Et nyt dansk studie viser, at der er en klar sammenhæng mellem både fødselsvægt og overvægt i barndommen og risikoen for at udvikle den alvorlige hudsygdom Hidrosadenitis suppurativa (HS). Men ifølge studiet neutraliseres den øgede risiko, hvis det overvægtige barn i løbet af skoletiden bliver normalvægtig. .

 ●   Nyt center kickstarter kampen mod danskernes overvægt
Et nyt Nationalt Center for Overvægt skal samle og formidle viden og erfaring om forebyggelse og behandling af overvægt. Målet er at bremse væksten i den stadigt større andel af danskere, der bærer rundt på for mange kilo. .

 ●   Fredberg-sagen handler om andet og mere end et farvel til en overlæge i Silkeborg
Kræftpakkerne fik vendt udviklingen for den ene halvdel af kræftpatienterne. Nu er det på høje tid at tage fat på at forbedre, tydeliggøre og ensarte forholdene for den anden halvdel af kræftpatienterne, skriver to forskere..

 ●   Big Bang: Jeg håber, sund fornuft og tillid vender tilbage i sundhedsvæsenet efter corona
Jeg håber, at både konsultation pr. telefon og video er kommet for at blive, og at tilliden til os læger vender tilbage og forbliver der, så tid går fra dokumentation tilbage til arbejdet med patienten, skriver praktiserende læge..

 ●   Ny undersøgelse af hospitalsansattes risiko for at få håndeksem
En stor undersøgelse blandt hospitalsansatte i Region Hovedstaden skal afklare, hvordan håndvask, håndsprit og handsker påvirker huden på hænderne. Forskningsgruppen bag undersøgelsen håber, at de kan blive klogere på, hvorfor andelen af ansatte, der udvikler eksem, tilsyneladende er ligeså høj nu som for 10 år siden. .

 ●   Nye konstitueringer af vicedirektør og centerchef i Sundhedsstyrelsen
Helene Probst er konstitueret som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen. Hendes afløser bliver tidligere ledende overlæge Dan Brun Petersen, der er konstitueret centerchef..OM SIDEN | © Copyright 2020 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |