GRATIS
.: Sommer Musik
.: Konkurrencer
.: Netradio
.: Gratis Gaver
.: TV Guide
.: Lån Penge
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
.: Find Priser
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | Film-Klip.dk | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point

              


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: Regionerne forstår stadig ikke regeringens regnestykke
Danske Regioner og regeringsmedlemmer har holdt møde om regeringens sundhedsreform. Fin dialog, men fortsat skepsis, lyder det fra regionernes formand..
.: Praktiserende læger roser markant uddannelsesløft
PLO-formand Christian Freitag roser regerings ambition om at løfte lægeuddannelsen, der i sidste ende vil kunne løfte en presset almen praksis..
.: Sådan vil regeringen sikre flere praktiserende læger
Regeringen vil sikre lægedækningen ved at frigøre flere hænder og mere arbejdsglæde. Ifølge sundhedsministeren skal der alternative initiativer til..
.: Lægeflugt dræner afdeling på AUH
Massiv afvandring af speciallæger inden for gynækologisk onkologi på afdelingen for kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital rammer avancerede behandlinger af kvinder med kræft i æggestokkene og livmoderhalskræft. Situationen på afdelingen får nu Sundhedsstyrelsen til at bede Region Midtjylland om en redegørelse..
.: Horsens bedst til behandlingen af skizofreni for ­andet år i træk
Et stærkt fokus på vidensbaseret ledelse og nære relationer til patienter kendetegner Regionspsykiatrien Horsens, som atter kan kalde sig Danmarks bedste til behandlingen af skizofreni ifølge Dagens Medicins årlige analyse af behandlingsdata..
.: Studie finder nye ­kandidater til behandling af depression
Velkendte lægemidler til behandling af bl.a. forhøjet blodtryk og kolesterol reducerer ifølge stort registerstudie også risikoen for depression. Fundet kan muligvis være første skridt i jagten på nye måder at behandle sygdommen, siger professor i psykiatri Lars Vedel Kessing. .
.: Netværksmøder kan holde ­psykisk syge unge fra skadestuen
Hvis man tidligt samler de unges familie og netværk til møder og samtaler om deres situation, kan det medføre færre kontakter med psykiatrien og egen læge efter 10 år, viser nyt studie. .
.: Sproget er et våben i kampen om de syge
Diabetiker eller en person med diabetes? Sproget afslører en verserende skyttegravskrig om fortolkningsretten over syge danskere, siger en specialist, Louise Jane Phillips fra RUC. Vi har talt med fagfolk fra begge sider af skyttegraven – og samlet en fyordsliste, hvor psykiatrien er hårdest plaget..
.: Regionerne må føle sig som i baronens seng
Hastværk er også i sundhedsvæsnet lastværk. Vi skal fremtidssikre vores sundhedsvæsen, men det gøres ikke på kort tid. Det kræver omtanke..
.: Danske forskere kortlægger hidtil ukendt sygdom hos børn
Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt en alvorlig nyopdaget sygdom, der giver børn epileptiske anfald, magnesiumtab i urinen og nedsat intelligens. Det giver fremadrettet nye muligheder for diagnosticering, mener forsker..
.: Alk vil søge godkendelse af tabletvaccine til børn
Studie af tabletvaccine mod høfeber hos børn reducerer symptomer og brug af medicin..
.: Hjertelæger savner data fra kommunerne
Kommunerne sidder med store mængder information, der vil kunne hjælpe danske hjertepatienter, men data bliver ikke indrapporteret. Kommunerne fik opgaven, men mangler fortsat infrastrukturen, mener formand for hjerteregister..
.: Svært at få svar på: Vil regionsbosser sætte sig i spidsen for Løkkes prestigeprojekt?
Mindst en regionsformand er klar til at takke ja til jobbet som bestyrelsesformand for en sundhedsforvaltning, som er det organ regeringen ønsker skal erstatte regionerne. De øvrige regionsformænd forekommer mere lunkne..
.: Sundhedsreform giver ingen svar om øget sammenhæng
Ifølge projektchef i Vive Sidsel Vinge, er der flere spørgsmål end svar i regeringens udspil til en ny sundhedsreform. Centralt står spørgsmålet om, hvad der konkret skal skabe sammenhængen i et nyt sundhedsvæsen, mener hun..
.: Danske Regioner om reform-regnestykke: Er det et tal, regeringen har trukket i en automat?
Danske Regioner kan slet ikke få regeringens forventning om en gevinst på 1,5 mia. kr. ved at nedlægge regionerne til at hænge sammen. »Jeg kan simpelthen ikke få det tal til at gå op,« siger næstformand Ulla Astman (S)..
.: Morten Ladekarl er ny professor i onkologi
Overlæge Morten Ladekarl er tiltrådt som klinisk professor i onkologi ved Aalborg Universitetshospital..
.: Fleksible rammer for blodsukkeranalyser
Region Hovedstaden ønsker, at nødvendige blodprøver både kan foretages i almen praksis eller på hospitalslaboratorierne – afhængig af den enkelte patients ønske..
.: Stor bevilling til forskning i genstridig blodkræft hos børn
Overlevelsesraten skal øges og risiko for tilbagefald skal mindskes inden for særligt svær leukæmiform hos børn. Derfor modtager forskningsprojekt støtte på fire mio. kr..
.: Ny overenskomst sikrer sygeplejersker og bioanalytikere lønstigning i almen praksis
De Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening har indgået aftale om en ny overenskomst for sygeplejersker og bioanalytikere ansat i en lægepraksis, der sikrer lønstigninger de næste år..
.: Var det virkelig alt?
I regeringens nye oplæg skubbes der ekstra rockwool-lag ind sundhedsvæsenet, og det bliver ualmindeligt svært at gennemskue, hvem der skal bestemme hvad..
.: Fællesskaber, forvaltninger og en national bestyrelse: Her er det nye sundheds­væsen
Det politiske lag bliver rykket op ved rode, men få medarbejdere bliver direkte berørt af den nye reform, hvis regeringen får held til at gennemføre den. Det er endnu uklart, hvem der får det sidste ord i de 21 sundhedsfællesskaber..
.: Lose frygter for borgernes indflydelse på sundhedsvæsenet
Regionernes formand Stephanie Lose mener, at man bør fastholde det folkevalgte niveau med regionsråd, fordi en bestyrelse ikke vil skele til borgernes hensyn..
.: Sundhedsreform ændrer ikke meget for hospitalslæger
Regeringens sundhedsreform vil ikke have indflydelse på hospitalsansatte læger, siger sundhedsministeren. Anderledes ser det dog ud for almen praksis. .
.: Frede Olesen: Sundhedsreform har både potentiale og trusler
Professor i almen medicin Frede Olesen finder det overordnet positivt, at regeringen med den nye sundhedsreform tager fat i de egentlig problemer i sundhedsvæsenet. Men dem kunne regionerne også have løst, mener professoren, der også har en frygt for et »statsligt embedsmandsstyre«..
.: PLO om sundhedsreformen: »Det er en spand kul til vores del af sundhedsvæsenet«
Regeringens sundhedsreform byder på nye ydernumre og flere uddannelsespladser til almen medicinere. Når det kommer til de praktiserende læger, er reformen et decideret pletskud fra regeringen, mener PLO-formand. .
.: Løkke: Danmark skal have ét landsdækkende EPJ-system
På sigt skal Danmark have ét nationalt elektronisk patientjournal-system, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han kalder det »ikke klogt«, at der er valgt forskellige systemer i Øst- og Vestdanmark..
.: Løkkes sundhedsreform lukker regionerne og styrker almen praksis
Regeringen vil med sit udspil til en omfattende sundhedsreform sige farvel til regionsrådene og erstatte dem med bestyrelser. Samtidig skal 21 sundhedsfællesskaber sikre tættere samarbejde mellem kommunerne og sygehussektoren. .
.: Her er sundhedsreformen
Regeringen præsenterer en sundhedsreform uden regioner, med 21 sundhedsfællesskaber, fem sundhedsforvaltninger og en national sundhedsmyndighed med egen bestyrelse..
.: Hvad vil regionerne med diabetesbehandlingen?
Hvorfor lader Region Hovedstaden det gå ud over diabetesbehandlingen i almen praksis at regionen har ødslet penge væk andre steder i systemet?.
.: Medie: Regioner nedlægges
Regeringen vil nedlægge regionerne, skriver Jyllands-Posten forud for offentliggørelsen af den samlede sundhedsreform onsdag..
.: Kikkertmetode ved bypassoperation skåner patienten
På Rigshospitalet bruger hjertekirurgisk afdeling kikkertteknik ved 60 pct. af alle bypassoperationer. Det giver færre komplikationer og kortere indlæggelsestid, fortæller overlæge..
.: Herlev og Gentofte styrker patientplejen med nyt professorat
​Hanne Konradsen tiltræder 1. februar som professor i klinisk sygepleje på Herlev og Gentofte Hospital..
.: Sygehuse skal være bedre til at sende patienter videre til anden behandling
Sundhedsreformen vil byde på tiltag som, at sygehuse skal guide patienter bedre til at bruge det udvidede frie sygehusvalg, og førstegangsfødende skal have en garanti for at vælge en indlæggelse i to døgn efter fødsel. .
.: Kammeradvokaten afviser ekstra betaling til hovedstadslæger
PLO-forslag om at give praksislæger i hovedstaden et økonomisk incitament til at tage flere end 1.600 patienter afvises af Kammeradvokaten. Der er hverken hjemmel i sundhedsloven eller i overenskomsten, lyder den juridiske vurdering. .
.: Lægerne til Løkke: Her er vores input til sundhedsreformen
Det er på ingen måde givet, at der er behov for en reform, og direkte bekymrende, at regeringen vil stille en diagnose og udskrive en ‘reformrecept’ til sundhedsvæsenet, uden at der har været en læge til stede..
.: #55 Pumpet fuld af bas
Neurolog Peter Michael Lausten Nielsen har opfundet en behandling, der kan dulme smerter ved at pumpe kroppen fuld af bas..
.: Ekspert: Der er ikke en jordisk chance for en røgfri generation i 2030
Flere danske unge har de senere år kastet sig over cigaretterne, viser ny rapport. Flere partier er klar til at sætte prisen på cigaretterne op, men regeringen er skeptisk. Ifølge ekspert får vi ikke bragt antallet af unge rygere ned, uden prisen kommer op..
.: Region Hovedstaden har ansat to nye professorer i børne- og ungdomspsykiatri
Anne Katrine Pagsberg og Anne Thorup er nye kliniske professorer i forskningsenheden på børne- og ungdomspsykiatrisk center i Region Hovedstadens Psykiatri. .
.: Sådan helbredes et sygt sundhedsvæsen
Her er en række anbefalinger til oprydning i sundhedssektoren..
.: Sundhedsreform skal sikre 40.000 færre indlæggelser
Statsministeren lægger op til, at kronisk syge patienter i langt højere grad skal behandles hos læger i lokale sundhedshuse. Sundhedsprofessor kalder målsætning for ønsketænkning. .
.: Ny hjemmeside skal få læger til at henvise til kommunale tilbud
Som den første kommune har Aalborg målrettet en hjemmeside til praktiserende læger for at sikre, at flere borgere bliver henvist til kommunale tilbud..
.: Kun gode relationer kan nedbryde ’Sundhedsvæsnets Bermudatrekant’  
Sæt personalet i almen praksis, den kommunale sektor og på hospitalet sammen, og lad dem se hinandens styrker og begrænsninger. I det fællesskab, om at yde en meningsfuld indsats for borgeren, opstår den professionelle arbejdsglæde, nærheden og de gode forløb for borgerne.   .
.: »Vi har brug for permanente alternativer til den praktiserende læge«
I et nyt indspil foreslår Danske Patienter mere permanente alternativer til den praktiserende læge. Det skal lette adgangen til det primære sundhedsvæsen i en tid med lægemangel og et stigende antal behandlingsopgaver..
.: Otte vil være lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland
Hospitalsdirektør Henrik Larsen roser ansøgerfeltet til stillingen som Regionshospital Nordjyllands nye lægefaglige direktør..
.: Regionsformænd er klar til slagsmål om regionerne
De fem regionsformænd kridter banen op i et debatindlæg med argumenterer for at bevare regionerne. Det sker forud for et møde i Venstres Hovedbestyrelse, hvor sundhedsreformen forventes at være et tema..
.: Diabetesforening forventer afklaring af glukosemålere med sundhedsreformen
Diabetespatienter går ind i det tredje år uden afklaring om flash glukosemålere. Diabetesforeningen håber, at sundhedsreformen afklarer problematikken..
.: Samfundsmediciner skal opruste uddannelsesfronten på diabetescenter
​Speciallæge i samfundsmedicin Dorthe Goldschmidt, skal fra 1. marts lede Steno Diabetes Center Copenhagens undervisnings- og udviklingsteam..
.: To af tre læger er utilfredse med Sundheds­platformen
Lægegruppen er den mest utilfredse med Sundhedsplatformen, viser trivselsmåling. Fra nu af kan det dog gå fremad, mener en ellers kritisk it-professor og en overlæge. Men det kræver store ressourcer. Overlægernes formand og et regionsrådsmedlem fastholder markant kritik..
.: Lovforslag: Psykisk syge skal kunne erklæres raske
Folketinget skal tage stilling til et lovforslag, der går på, om der skal indføres en ret for borgere til at blive erklæret raske fra deres psykiatriske diagnose..OM SIDEN | © Copyright 2017 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |
| GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Film-Klip.dk | Topliste.dk | Top-100.dk |