GRATIS
.: Sommer Musik
.: Netradio
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point

FreeStuff.dk - Find gratis ting på internettet

              


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: Politikere kræver svar: Sundhedsministeren kaldes i nyt samråd om effektviseringskrav
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldes igen i samråd efter hans ministerium har givet forkerte oplysninger om effektiviseringskrav. Flere partier melder sig klar til at revurdere kravene, der har allerede har haft store konsekvenser for universitetshospitalet i Aarhus..
.: Forvaltningsekspert om ministeriets fakta-fejl: Stærkt foruroligende
Sundhedsministeriet giver igen forkerte oplysninger om de effektiviseringskrav, som de kommende år rammer de nye sygehuse og resultere i effektiviseringer for 2,4 mia. kr. Det efterlader et indtryk af en ikke saglig sagsbehandling, vurderer forvaltningsretsekspert. .
.: Fremtrædende sundhedsøkonom: I tvivl om hurtige effektiviseringer til supersygehuse var klogt
Professor Kjeld Møller Pedersen står ved de effektiviseringskrav, som han hjalp med at udregne til de nye supersygehus - også selvom de ikke er udregnet ens. Men i dag er han i tvivl, om det var klogt at forlange effektiviseringerne et år efter starten. .
.: Praktiserende læger er gode til at spotte patienter med mulig lungekræft
Silkeborg Sygehus finder høj andel af lungekræfttilfælde i stadie 1 af sygdommen - og meget højere end resten af landet. Tæt samarbejde med almen praksis er en del af forklaringen..
.: Psykiske virkninger af diabetes fylder i nye bevillinger fra Danish Diabetes Academy
Danish Diabetes Academy har bevilget over 16 mio. kr. til 13 unge diabetesforskere og tre gæsteprofessorer. Flere af projekterne handler om psykiske virkninger af diabetes, som ifølge akademiet fylder stadigt mere i dansk diabetesforskning..
.: Årets top 10: Her er de mest læste i Dagens Medicin 2019
Opsigelser, politiske udmeldninger og en hårdtarbejdende overlæge med landets højeste løn pryder listen over de mest læste artikler i Dagens Medicin i år..
.: Bakterier kan muligvis forebygge astma hos børn
En blanding af gavnlige bakterier til nyfødte kan måske forebygge forekomsten af astma hos børn, viser undersøgelse foretaget af Dansk BørneAstma Center (DBAC)..
.: Hul i lovgivningen: Uautoriseret behandling udløser også offentligt tilskud
Loven har et åbenlyst hul, når borgere kan få tilskud til sundhedsbehandling på det sociale område, hvor der ikke er krav om autorisation, siger lektor i sundhedsjura og fagforeningsformand. Autorisationen er afgørende, siger Diabetesforeningen. .
.: Hvad sker der med sundhedsdebatten?.
.: Bagsiden af den fine medalje
Danmarks Bedste Hospital handler om at hylde de bedste, men når vi dykker ned tallene, viser der sig også en dyster bagside..
.: I 10 år har de løbet hurtigere, mens opgaven er vokset – nu skal de øge tempoet med 8 pct.
10 år med produktivitetskrav og et nyt hospital med bl.a. længere afstande presser lægerne på Aarhus Universitetshospital. Overlæge frygter, at øget arbejdspres og det nye 8-procents effektiviseringskrav vil blæse afdelingen omkuld. Vi lytter, men lægerne må vænne sig til længere afstande, siger ledende overlæge..
.: Læger på AUH: Forskning og ­uddannelse ­forsømmes
Uddannelsen og forskningen er offer for effektiviseringskravet på Aarhus Universitetshospital, siger overlæger og yngre læger på hospitalet..
.: Hospitaler har fået opgjort effektiviseringskrav forskelligt
Sundhedsministeriet har igen givet forkerte oplysninger om krav om milliardeffektiviseringer til de nye supersygehuse. Fejlene giver indtryk af, at effektiviseringerne rammer tilfældigt, vurderer sundhedsøkonom. Beklageligt, siger minister..
.: To år efter 9.000 lægers opråb: Hvor meget tillid har lægerne til Styrelsen for Patientsikkerhed?
Hvor langt er vi nået, siden 9.000 læger stillede et mistillidsvotum til Styrelsen for Patientsikkerhed? En ankemulighed for læger lyser op som en af løsningerne på et stort problem, skriver overlæge Joachim Hoffmann-Petersen..
.: Ledelse i kittel og træsko gør mangfoldighed til en styrke
En lægestab med 26 læger fra 18 nationer, der tilsammen mestrer 30 sprog, kan lyde som en vanskelig opgave. På afdelingen for hjerne- og nervesygdomme på Sønderborg Sygehus er mangfoldigheden vendt til en styrke, som har bidraget til at sikre afdelingen markant gode resultater på det neurologiske område..
.: Patienter med ­sclerose ­skifter ­hyppigt ­behandling
Scleroseklinikker er presset på kapaciteten, fremgår det af årsrapport fra Sclerosebehandlingsregistret. Markant flere patienter, flere nye lægemidler, nye behandlingsguidelines og vanskelig adgang til scanninger giver vanskelige arbejdsforhold..
.: Flere får trombolyse – færre ­indlægges på specialafsnit
En stadig større andel af danske apopleksipatienter bliver indlagt så hurtigt, at de kan få blodpropopløsende behandling med trombolyse eller trombektomi. Til gengæld bliver færre indlagt på apopleksiafsnit på hospitalerne, hvilket bekymrer styregruppe bag kvalitetsdatabase..
.: Sådan finder vi de bedste til behandling af hjernesygdomme
Ranglisten over Danmarks bedste hospitaler til behandling af sclerose, apopleksi, forbigående blodprop og demens er baseret på data fra kliniske kvalitetsdatabaser, og speciallæger har vægtet betydningen af kvalitetsindikatorerne..
.: Neurologer ønsker faglig enighed om brug af kirurgisk indgreb
Karkirurger er uenige om, hvorvidt patienter med forbigående blodpropper, der skyldes åreforkalkning i halspulsåren, bør tilbydes et kirurgisk indgreb, fremgår det af årsrapporten for Dansk Apopleksiregister..
.: Hurtig udredning øger risiko for ­forkerte diagnoser
Landets demensklinikker har stor spredning i, hvor lang tid der går med at udrede og diagnosticere patienter med demens. Men udredningstiden må heller ikke blive så kort, at det går ud over kvaliteten, påpeger styregruppen bag kvalitetsdatabasen for demens..
.: Nyt behandlingsråd på vej – men det får et sværere liv end Medicinrådet
Danske Regioner har netop sendt en model for et nyt behandlingsråd i høring. Rådet skal vurdere, om prisen på behandlinger og teknologier står mål med effekten. Men rådet får en sværere opgave end Medicinrådet, erkender Danske Regioners formand. .
.: #73 Palliation – mere end livets endestation
Lyt med når læge Søren Walter-Larsen og psykolog Julie Høgh fortæller om deres palliative arbejde med helt unge patienter under 18 år..
.: 500 recepter er ikke nået frem til apotekerne pga. fejl i Sundhedplatformen
Recepter på hundredvis af lægemidler er pga. en hidtil ukendt kodefejl strandet i Sundhedsplatformen frem for at lande på den server, som orienterer apotekerne. Fejlen er rettet, understreger regionen, men hvilke patienter, der er ramt, er uvist..
.: Lægestafetten: Vi er lægernes 112 på det akutte område
Anæstesiolog Claus Bretlau står gerne i front, når der skal træffes hurtige og svære beslutninger. Tidligere var han ved fronten, da han var i forsvaret. I dag kan han ikke forestille sig at arbejde som andet end læge, og han elsker at være med til at uddanne yngre læger..
.: Aktiv dødshjælp
Eutanasi er utvetydigt undsagt af lægernes organisationer, de etiske råd og af kirkernes folk. Og det bør Svend Lings-sagen ikke ændre, skriver to pensionerede læger..
.: »Jeg ser det fagpolitiske som en naturlig videreførelse af det, jeg laver hver dag«
Camilla Høegh-Guldberg overtog mandag aften posten som ny formand i PLO-Sjælland. Med sig bringer hun lægegerningen fra vandkantsdanmark, ledelseserfaring fra Storstrømmens Sygehus – og så er hun efter eget udsagn også lidt »DJØF-agtig«.
.: Et julekort til sundheds- og ældreministeren
Projektchef Sidsel Vinge ønsker Magnus Heunicke en glædelig jul med en velkomst til sundhedsvæsenet. Og da det jo snart er jul, har hun vedhæftet sin ønskeseddel med ønsker for det fremtidige sundhedsvæsen..
.: Lektor i sundhedsret: Apotekere må gerne tilbyde vaccination
Sundhedsloven giver apotekere ret til at vaccinere borgere mod f.eks. influenza, så længe Sundhedsstyrelsen har vurderet deres habilitet og givet tilladelse. Det vurderer lektor Kent Kristensen, selv om praksislæge er uenig..
.: Klinikchef: Der er kommet vilde ting frem på ASH
Behandling af patienter med leukæmi og lymfomer gennemgår en revolution i disse år. Men det kan blive dyrt, siger en af Danmarks førende kræftlæger..
.: Professor: Ny kræftmedicin koster kassen – og personalet betaler prisen
På ASH fremvises de nyeste former for kræftmedicin, men sundhedspersonalet kommer til at betale prisen for at benytte dem, siger topforsker..
.: Rigshospitalet er pionerer, når det handler om behandling med ny form for immunterapi
Rigshospitalet er det sted i verden, hvor flest patienter med B-celle lymfom er behandlet med immunterapiformen bispecifikke antistoffer. Der er en revolution på vej i behandling af B-celle lymfomer, siger en af forskerne bag netop offentliggjort resultater på ASH..
.: MikroRNA kan give mere præcis prognose af patienter med diffus storcellet B-celle lymfom
Analyse af blot seks forskellige mikroRNA’er i tumorvæv kan gøre risikostratificeringer af patienter med diffust storcellet B-celle lymfom bedre, viser ny dansk forskning..
.: Ny bog: Læger skal klædes bedre på til at ændre folks adfærd
Langt de fleste patienter ved allerede, hvad der er det rigtige at gøre og bliver ikke raske af, at lægen blot gentager de sunde budskaber. Speciallæge i almen medicin Imran Rashid mener, at læger bør klædes på med bevidsthedsforskning og adfærdsdesign, så de kan hjælpe patienterne i stedet for blot at skabe skyld og skam..
.: Carfilzomib forlænger tiden til tilbagefald for patienter med myelomatose
Behandling med Carfilzomib inden anden omgang højdosis melphalan med stamcelletransplantation til patienter med myelomatose forlænger tiden indtil andet tilbagefald, viser ny dansk forskning..
.: MRD kan guide lægers behandling af patienter med CLL
Ny dansk forskning viser, at læger kan benytte målinger af MRD til hele tiden at holde fingeren på pulsen i forhold til behandling af patienter med tilbagevendt eller behandlingsgenstridig CLL..
.: Risikoen for asparaginase-induceret pankreatit stiger efter femårsalderen
Asparaginase kan redde ALL-patienters liv, men det er balancering på et knivsæg for de ptienter, som udvikler asparaginase-relateret pankreatit. Ny forskning viser, hvem der er i størst risiko..
.: God overlevelse for patienter med sjælden kræftsygdom
En diagnose med Burtkitt lymfom er ikke ensbetydende med en dødsdom. Specielt unge patienter har gode muligheder for at overleve sygdomme..
.: Læring i fokus
Den nye epikrise-vejledning - hvor både klinikere, driftsherrer og PLO sad med om bordet - er et godt eksempel på, hvordan vi øger læringen i sundhedsvæsnet. Og den slags projekter skal vi have flere af, skriver Anne-Marie Vangsted..
.: Forskere finder genetiske markører for sjælden form for hudkræft
Hudkræftformen mycosis fungoides kan være svær at diagnosticere. Nu har danske forskere fundet to genetiske markører, som kan associeres med sygdommen..
.: Biomarkører kan identificere høj risiko for aggressiv udvikling af follikulært lymfom
Dansk forskning peger på, at opregulering af to enzymer kan forudsige, om follikulært lymfom er i høj risiko for at udvikle sig aggressivt og forværre patientens prognose..
.: Unge Hodgkins-overlevere får flere børn end baggrundsbefolkningen
Ny dansk forskning viser, at unge overlevere efter Hodgkins lymfom gennemsnitligt får flere børn end andre. En solstrålehistorie, siger forsker..
.: Svend Lings ekskluderes af Lægeforeningen
Som den første siden 2. Verdenskrig ekskluderes Svend Lings nu af Lægeforeningen. .
.: Flowcytometri kan forudsige prognose for patienter med BCP-ALL
Minimal residual disease er det vigtigste målepunkt for, om en kræftbehandling mod akut lymfoblastær leukæmi virker. Danske forskere viser, at minimal residual disease kan måles med flowcytometri blandt patienter med B-celle precursor akut lymfoblastær leukæmi..
.: Overlevelsen stiger for danske patienter med akut myeloid leukæmi
Patienter med akut myeloid leukæmi har bedre overlevelse end nogensinde før, viser nyt studie på ASH..
.: Computer kan identificere høj-risiko CLL-patienter
Kunstig intelligens kan pege på, hvilke CLL-patienter der har høj risiko for infektion i forbindelse med deres kræftsygdom..
.: Helexomsekventering kan spore begyndende tilbagefald blandt børn med AML
Dansk forskning viser, at det er muligt at bruge next generation sequencing til at følge tilbagefald blandt børn med AML. Opdagelsen åbner op for bedre prognoser..
.: Antistof øger risikoen for infektioner efter højdosis kemoterapi
Ny dansk forskning viser, at patienter med høje niveauer af anti-Gal i blodet har højere risiko for at få en alvorlig infektion efter behandling med højdosis kemoterapi..
.: Tager til ASH for at møde sine forskningsidoler
Molekylærmediciner Ida Monrad skal ikke bare til ASH for at præsentere sine egne resultater. Hun glæder sig også til at møde sine store idoler inden for sit fagområde..
.: Fortryder aldrig at tage på ASH trods hårdt program
Overlæge Henrik Gregersen vil på ASH fremlægge positive forskningsresultater for patienter med myelomatose. En kongres han har blandede følelser med at deltage i..OM SIDEN | © Copyright 2019 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |