GRATIS
.: Sommer Musik
.: Netradio
.: Horoskop
.: Mad Opskrifter
1.000vis NYE SPIL!
ONLINE SPIL
.: Action
.: Arkade
.: Blandet
.: Blandet 2
.: Blandet 3
.: Klassisk
.: Kort & Casino
.: Multiplayer
.: Racing
.: Skydning
.: Sport
.: Strategi
........................
.: Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
- Sjælland
- Jylland
- Fyn / Bornholm
NYHEDER
- Vejret
- Indland
- Udland
- IT / Media
- Mobil
- Finans
- Sport
- Kendte / VIP
- Kultur
- Politik
- IT Sikkerhed
- Motor
JOB
- København
- Sjælland
- Fyn
- Syd Jylland
- Midt Jylland
- Nord Jylland
- Bornholm
- Grønland
- Færøerne
- Udlandet
- Alle Steder
- Medicin Job
   
GaverGratis.dk | SuperToplist.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point

FreeStuff.dk - Find gratis ting på internettet

              


.: Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.
.: Når kriser skaber innovation
Der udvises kreativitet i verdensklasse under coronakrisen helt i ånd med det gode gamle danske ordsprog 'nød lærer nøgen kvinde at spinde', skriver Knut Borch-Johnsen...
.: Positive resultater med diabetesmiddel til patienter med fedme.
.: Italiens lægeforening: Vores læger dør af corona – få styr på værnemidlerne
I Italien er et tocifret antal læger og tandlæger døde i kampen for at hjælpe andre, og i Danmark mangler primærsektoren allerede værnemidler, fortæller DSAM-formand. Sundhedsstyrelsen mener ikke, at Danmark endnu mangler værnemidler..
.: Sundhedsstyrelsen til ansatte: Du skal hjælpe, selvom du mangler værnemidler
Overlæge i Sundhedsstyrelsen forstår godt, at de ansatte er bekymrede for corona-smitte, men mener ikke, at Danmark er løbet tør for værnemidler i primærsektoren og anbefaler, at sundhedspersonalet nøje følger styrelsen retningslinjer..
.: Patientsikkerhed i en krisetid
Klassiske værktøjer inden for patientsikkerhed kan bruges til at sikre fagligheden i en krisetid, hvor medarbejdere skal forholde sig til både ny information og nye kolleger, skriver direktør Inge Kristensen..
.: Det er ikke for sent at skifte til en mere kost-effektiv kurs i corona-bekæmpelsen
Er det virkelig kun et mindretal i medicinske kredse, som kan se, at Sundhedsstyrelsens og regeringens strategi ikke er den rigtige ud fra en medicinsk cost-benefit analyse, spørger speciallæge Ole Hedeager Momsen..
.: Aflyste møder i Medicinrådet rammer 42 vurderinger af lægemidler
Vurdering af bl.a. en række onkologiske og hæmatologiske lægemidler er udsat på ubestemt tid på grund af aflyste møder i Medicinrådet og i fagudvalg..
.: »Jeg har en styrket tro på, at dødeligheden ender i den lave ende«
UGENTLIG CORONA-UPDATE: Infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital har fået flere patienter, men ikke mere travlt den forgangne uge. Det giver overlæge Thomas Benfield en styrket tro på, at dødeligheden blandt danske COVID-19- patienter ender i den lave ende..
.: Overlæge siger op på grund af Sundhedsplatformen
Mens coronapandemien fylder det meste af sundhedsvæsenets tid, har overlæge på Sjællands Universitetssygehus Roskilde Peter Marckmann fået nok af Sundhedsplatformen og har sagt op..
.: Blodprøver kan potentielt diagnosticere patienter med lungekræft
Nyt forskningsstudie undersøger, hvordan man med mindre invasive metoder kan forudse og diagnosticere patienter med lungekræft tidligere. Svarene kan ligge i blod-, udåndings- og skyllevæskeprøver, forklarer lægen bag studiet..
.: Rygere i øget risiko for at blive smittet med coronavirus
Ny forskning peger på, at rygning er en stor risikofaktor under corona-pandemien. Det kalder på øjeblikkeligt rygestop, siger eksperter..
.: Dansk Lungemedicinsk Selskab udsender særlig corona-vejledning
Stor efterspørgsel fra lægerne har fået Dansk Lungemedicinsk Selskab til at formulere en vejledning, der forholder sig til patienter smittet med COVID-19. Det skal dog ikke ses som en stringent rettesnor, siger formand for Dansk Lungemedicinsk Selskab..
.: Fra studerende til direktør: Bjarne Dahler-Eriksen er ny lægelig direktør på Odense Universitetshospital
Bjarne Dahler-Eriksen bliver ny lægelig direktør på Odense Universitetshospital. Han kommer fra en stilling som lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland..
.: Kræftlæger udsender corona-nødanbefalinger: Det er nødvendigt at lempe patientrettighederne
Danske Multidisciplinære Cancer Grupper udsender nu særanbefalinger under corona-pandemien og lemper reelt patientrettighederne, siger formanden for DMCG, Michael Borre. Anbefalingerne skal også sikre, at personalet på landets kræftafdelinger ikke bliver smittet..
.: Vesterbro-læge kunne ikke skaffe værnemidler: Redningen kom fra jysk spejdergruppe
Det er umuligt at skaffe værnemidler uden for hospitalerne, fortæller praktiserende læge. Det øger risikoen for smitte af sundhedspersonalet, som risikerer at give virus videre til sårbare borgere og patienter..
.: Hjerteklinik modtager akutte hjertepatienter direkte fra praksis
Den akutte hjerteklinik i Randers forhindrer unødvendige indlæggelser i massevis og har høj patienttilfredshed. Den har da også inspireret andre, senest i Horsens. Men Sundhedsstyrelsen advarer..
.: Samtaleteknik hos praktiserende læger kan forebygge hjerte-kar-sygdom
Praktiserende læger kan nedsætte risikoen for hjerte-kar-sygdom hos patienter, som er i risiko for at få diabetes, med motiverende samtaler. »Opmuntrende nyt,« mener professor Torsten Lauritzen, der står bag studiet. Han peger på, at alle praktiserende læger skal uddannes i samtaleteknikken..
.: Flere coronatest: Lad os praktiserende læger visitere og rådgive
Hvis intensivafdelingerne skal klare presset om få uger, kan almen praksis hjælpe med at rekvirere test til de relevante patienter, fortolke svaret og vejlede patienterne, skriver praktiserende læge..
.: Manglende træning i katastrofer hæmmer de danske læger 
Danske læger har begrænsede evner, hvis der skulle komme COVID-19-katastrofescenarier, fordi de er uddannet til topmoderne hospitaler med nok ansatte, medicin og udstyr. Det siger tidligere udsendt katastrofelæge læge, der her giver en række gode råd..
.: Lægedækningen i Thyborøn er sikret
Region Midtjylland har indgået en aftale med en læge, der overtager de to ledige kapaciteter i Thyborøn 1. juli. Dermed er lægedækningen sikret i et af regionens mest lægefattige områder. .
.: Læger ramt økonomisk: Patienterne holder sig væk
På trods af særaftaler om telefon- og videokonsultationer dropper mange borgere i øjeblikket at tage kontakt til egen læge. Det rammer landets lægehuse på økonomien og kan ramme den enkelte borger på sundheden..
.: Sådan forbereder Viborg og Køge det tværsektorielle samarbejde under coronaepidemi
Aftaler kan hurtigt blive forældede i den aktuelle krisesituation med coronavirus, derfor har to kommuner ofte møder på tværs af sektorer for at dele viden og afklare tvivlsspørgsmål, fortæller Køges velfærdsdirektør og Viborgs sundhedschef..
.: Akutlæge: »Vi vil til enhver tid prioritere patienter med størst behov« 
Akutmediciner Christian Skærbæk mener, at læger altid vil prioritere patienter med det største behov. Hvis kapacitetsproblemer gør det nødvendigt at prioritere anderledes, må myndighederne diktere, hvordan det skal ske, siger han..
.: Ekspert: Styrelsen for Patientsikkerhed lader lægerne i stikken under COVID-19
Lektor i sundhedsjura Kent Kristensen revser Styrelsen for Patientsikkerhed for at undlade at definere, hvilken standard lægerne skal levere under COVID-19-pandemien. Så længe styrelsen ikke udsender en retningslinje, står lægerne alene med prioriteringerne, advarer han. Og der kommer ingen retningslinjer, oplyser styrelsen..
.: Forvirring om værnemidler mod corona: Arbejdstilsynet og Sundhedsstyrelsen har forskellige anbefalinger
Sundhedsstyrelsen anbefaler særlige åndedrætsværn mod coronavirus. Men Arbejdstilsynet mener ikke, at værnet beskytter mod virus. Det gør personalet i frontlinjen utrygge, når der er uklarhed i myndighedernes retningslinjer, mener læger..
.: Værnemidler: Fire ting du kan gøre for at reducere risikoen for corona-smitte
Selvom du bruger de rigtige værnemidler, øger du smitterisikoen, hvis du tager dem forkert af efter brug. En læge med særlig viden om værnemidler giver dig her fire råd til, hvordan du kan forebygge corona-smitte..
.: Medicinalfirma sender håndsrækning til det danske sundhedsvæsen
Medicinalfirmaet Pfizer er klar til at følge ønsker fra ansatte med sundhedsfaglig baggrund om at kunne stå til rådighed for det danske sundhedsvæsen i den aktuelle COVID-19 krisesituation..
.: Innovation er et slagkraftigt våben i lægers klimakamp
Kampen for et bedre klima handler ikke kun om at filtrere forældede og klimabelastende teknologier og virksomheder fra, men også om at tilvælge og støtte udvikling af nye grønne teknologier. Fokus på innovation er et af de værktøjer, som Lægernes Pension tyer til i kampen for et bedre klima..
.: Region oplyser: Vi kan løbe tør for værn mod corona-smitte
Lagrene af de masker, der skal beskytte personale mod coronavirus, kan løbe tør. Direktør i Lægemiddelstyrelsen oplyser, at han tror, der kommer nye leverancer hjem, før de sidste åndedrætsværn er brugt..
.: Valg af ny lægeformand bliver udskudt
Lægemødet og valg af ny formand er udsat til 19. juni. Andreas Rudkjøbing fortsætter indtil da som formand for Lægeforeningen..
.: »Jeg er stadig overbevist om, at vi undgår italienske tilstande«
Den største udfordring for Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital den forgangne uge har ifølge infektionsmediciner Thomas Benfield været at finde nok personale til at kunne tage hånd om de mange ekstra patienter mistænkt for COVID-19..
.: Læger står godt rustet til en svær tid
Læger skal i den kommende tid tage de svære etiske beslutninger i fællesskab og ­huske at stå hårdt på evidensen – selv når det bliver hårdt, siger to erfarne læger..
.: ACE-hæmmere øger muligvis risikoen for at dø af COVID-19
ACE-hæmmere, som tusindvis af danskere tager mod forhøjet blodtryk eller hjertesvigt, øger muligvis risikoen for at dø af Corona-virus som SARS-CoV-2, lyder en hypotese..
.: Their finest hour
Jeg håber, når dette er overstået, at folk vil sige: Det var sundhedsvæsenets ”finest hours”, skriver Torben Mogensen..
.: Kikkertkirurgi ved reparation af ­mitralklapper er nu standard på Riget
Hjertepatienter i hovedstadsområdet med behov for reparation af mitralklappen kan se frem til et mere skånsomt indgreb fremover. Men teknikken har også begrænsninger..
.: Sådan er det gået de første patienter
Der er nu resultater for de første 21 ud af 33 patienter, som teamet af kirurger ved Rigshospitalets hjerteafdeling har opereret med den skånsomme kikkertmetode, kaldet ”mini-mitralen”. Tallene tyder på mindre blødning og færre indlæggelsesdage..
.: Kan steroidbehandling få COVID-19 patienter hurtigere ud af respiratoren? 
Landets intensiv- og infektionsmedicinske afdelinger ventes inden for få uger at gå i gang med at undersøge, om lavdosis steroidbehandling kan hjælpe patienter med COVID-19. .
.: Modgift mod ­udbrændthed
Sæt patienten først - det tager kun 40 sekunder.
.: »Det er rigtig morsomt, at Riget gør dette her«
Jan Jesper Andreasen, specialeansvarlig overlæge på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital, var den første kirurg til at udføre ’mini-mitralen’ på dansk jord. Det var i 2005..
.: Sundhedsvæsenet har ­hovedrollen i en historisk tid
I denne tid får vi brug for sammenhold, kreativitet og vidensdeling, som rækker ud over vores eget speciale og vores egen afdeling, skriver chefredaktør Rikke Esbjerg..
.: SSI stadig usikker på COVID-19s smitsomhed og smitteveje
COVID-19-pandemien er på flere punkter stadig en gåde, fortæller forsker ved Statens Serum Institut, der sammen med sine kolleger ihærdigt arbejder for at klæde virus af, så verdenssamfundet bedst muligt kan ruste sig imod det..
.: Grænsen for at overleve hjertestop rykker sig
Danskerne har fået langt bedre chance for at overleve langvarigt hjertestop på grund af øget brug af førstehjælp på skadestedet og en ny standard for behandling på de fire hjertecentre. Et kommende landsdækkende register skal optimere behandlingen yderligere, så endnu flere patienter, der tidligere blev opgivet, kan reddes..
.: Læger i Hongkong kæder coronavirus sammen med nedsat lungefunktion
Undersøgelser af nogle af de første raskmeldte patienter i Hongkong tyder på, at COVID-19 i visse tilfælde kan resultere i en nedsat lungefunktion. .
.: Rigshospitalet får ny professor i reumatologisk sygepleje
Bente Appel Esbensen, forskningsleder i Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme, bliver den blot fjerde sygeplejerske på Rigshospitalet, der udnævnes til professor. .
.: Opfordring til sundhedsvæsenet: Vær kritisk i forhold til, hvordan I anvender iltbehandling
For rundhåndet iltbehandling af kritisk syge patienter som COVID-19-patienter, risikerer at gøre mere skade end gavn og kan i værste fald øge dødeligheden, advarer intensivlæger, der opfordrer læger og sygeplejersker til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer..
.: Kræftens Bekæmpelse nedsætter ‘corona-taskforce’
En taskforce af læger ved Kræftens Bekæmpelse arbejder i disse uger med at informere kræftsyge og pårørende om coronavirussen. Vi har en vigtig rolle i at supplere patienternes egne læger, siger kræftlæge. .
.: Reumatolog: Vi risikovurderer konstant
Samtlige patienter bliver vurderet i disse dage. Hvis muligt, bliver de udskudt. Det er både for deres egen skyld, men også for at sikre frie hænder til at håndtere coronavirussen. .
.: Sådan påvirker coronavirussen kræftafdelingerne
Lange arbejdsdage, udsættelse af patienter, en omlægning til digitale konsultationer og konstant bevågenhed. Kræftafdelingerne sætter alle sejl ind for at håndtere coronavirussen på bedste vis..
.: Formand for neurologerne: Vi er bekymret og entusiastiske på samme tid
På Neurologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital er et større puslespil gået i gang for at kunne aflaste afdelinger med indlagte corona-patienter. »Jeg møder en fantastisk opbakning,« siger formand for Neurologisk Selskab..OM SIDEN | © Copyright 2019 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |