INDHOLD
Lån Penge
Lån Penge - Mikro Lån
Lån Penge - Større Lån
- - - - - - - - - - - - - - - -
Mad Opskrifter
Netradio
Sommer Musik
ONLINE SPIL
Action
Arkade
Blandet Spil
Blandet Spil 2
Blandet Spil 3
Klassisk
Kort
Multiplayer
Racing
Skydning
Sport
Strategi
........................
Flash Spil
REGIONALE NYHEDER
Sjælland
Jylland
Fyn / Bornholm
NYHEDER
Vejret
Indland
Udland
IT / Media
Finans
Sport
Kendte / VIP
Kultur
Politik
IT Sikkerhed
Motor
JOB
København
Sjælland
Fyn
Syd Jylland
Midt Jylland
Nord Jylland
Bornholm
Grønland
Færøerne
Udlandet
Alle Steder
Medicin Job
       
UltraFun.dk | Fuke.dk | ZiKE.DK | NewBeat.dk | Webhosting.dk
SommerMusik.dk | YouGov.dk - Tjen Point | Medejer.dk - Find en medejer til din virksomhed
 ●   Dagens Medicin
Uafhængig nyhedsavis om sundhedssektoren.

 ●   Hovedstaden samler hæmatologien på Rigshospitalet
Region Hovedstadens budgetaftale for 2021 betyder, at behandling af blodsygdomme samles fysisk på Rigshospitalet..

 ●   Selv raske mennesker har farlige T-celler i bugspytkirtlen
Ny forskning viser, at selv raske personer i bugspytkirtlen har de farlige T-celler, som kan lede til udvikling af type 1-diabetes..

 ●   Danmarks lagre af remdesivir er blevet fyldt op
EU har indgået en aftale med Gilead om en stor leverance af remdesivir til EU. Amgros fortæller, at Danmarks lagre nu er fyldt op..

 ●   Ablation af tolvfingertarmen kan fjerne behovet for insulin
En revolutionerende procedure kan måske fjerne behovet for insulin hos nogle patienter med type 2-diabetes..

 ●   Hver 20. borger i Nordjylland skal have ny læge
Region Nordjylland har sat fem regions- og udbudsklinikker til salg med overtagelse næste sommer. »Vi føler os rimelig sikre på, at der er praktiserende læger, som byder ind på alle fem klinikker,« siger Carsten Rabe Kvist, kontorchef for Nære Sundhedstilbud..

 ●   Stor undersøgelse: Danskerne er klar til at lade sig coronavaccinere
Ud af ti undersøgte lande er danskerne mest villige til at lade sig vaccinere mod COVID-19, når en vaccine kommer på markedet. Tillid til regeringens COVID-19-respons kan ifølge en af forskerne bag undersøgelsen være den primære forklaring..

 ●   Trods massiv efterspørgsel på influenzavacciner: SSI fastholder 75 pct.’s målsætning
Både Statens Serum Institut, Danske Lægers Vaccinations Service og Danmarks Apotekerforening melder om stor interesse fra danskerne for at lade sig vaccinere mod influenza. Målet er stadig at vaccinere 75 pct. af risikogruppen og 75 pct. af sundhedspersonalet. .

 ●   Helene Bilsted Probst bliver ny vicedirektør i Sundhedsstyrelsen
Konstitueret kan nu slettes fra Helene Bilsted Probsts titel, da hun nu er blevet vicedirektør i Sundhedstyrelsen..

 ●   »Når man ansøger om forskningsmidler, gør det da en forskel, at der står professor på ansøgningen«
Christian B. Laursen er ny klinisk professor i lunge­medicin i en kombineret stilling på Syddansk Universitet og Lungemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital. Han håber at ansættelsen kan bane vej for flere forskningsmidler til det lungemedicinske speciale..

 ●   Hospitalsenhed Midt sender redegørelse for brug af lavdosis CT til Styrelsen for Patientsikkerhed
132 patienter fra Regionshospitalet Silkeborg burde være visiteret til højdosis fremfor til lavdosis CT-scanning, konkluderer hospitalsledelsen fra Hospitalsenhed Midt..

 ●   Anders Kühnau: Jeg melder pas til dit forsøg på at gøre en faglig strid til en politisk strid
Debatten om lavdosis CT er resultatet af en årelang faglig strid, som rækker langt ud over Region Midtjylland – og som kun kan afgøres af Sundhedsstyrelsen skriver Anders Kühnau (S), formand for Region Midtjylland, i et svar til Ulrich Fredberg..

 ●   Lunge- og gigtlæger i Odense vil gå sammen i fælles indsats
Mange patienter med autoimmune gigtlidelser diagnosticeres også med sygdomme i lungerne og vice versa. Med en ny murstensløs klinik vil to læger på OUH nu forsøge at skabe en bedre fælles indsats for patientgruppen, som har en høj overdødelighed..

 ●   Fælles forskningsfokus danner baggrund for idéen om kombineret klinik
Det er ikke tilfældigt, at Jesper Rømhild ­Davidsen og ­Torkell Ellingsen har udklækket idéen til en ­lunge-gigtklinik på Odense Universitetshospital. De to læger deler en interesse for forskning i inflammation, som ofte er ­medvirkende årsag til sygdom hos deres fælles patientgruppe..

 ●   Vi skal beskytte patienternes sikkerhed mod farlige alternative behandlinger
RAB-ordningen giver patienterne indtryk af, at myndighederne anbefaler alternativ behandling. Men det er en falsk tryghed, for alternativ behandling er kendetegnet ved, at der ikke er videnskabelig dokumentation for, at det virker. Derfor bør ordningen nedlægges, skriver Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke, i et svar til Cathrine Rahbek..

 ●   Ny forskning skal reducere brug af ­inhaleret binyrebarkhormon ved KOL
En bevilling på 10 mio. kr. skal bane vej for at identificere KOL-patienter, som har gavn af lokal vedligeholdelses­behandling med binyrebarkhormon. Forventningen er, at det kan nedbringe medicinforbruget med op til 70 pct..

 ●   Sundhedsstyrelsen: Lungekræftpakken fra 2019 står uforandret ved magt
Tidligere skærpelse af retningslinjerne for henvisning til udredning for lungekræft i kræftpakkeforløb står reelt ikke ved magt, fremgår det af ny skrivelse fra Sundhedsstyrelsen til professor Frede Olesen..

 ●   Danskerne fortjener bedre forebyggelse og behandling af osteoporose
Osteoporose kan være en både smertefuld og invaliderende sygdom, når knoglebruddene rammer, derfor er der brug for at se på mulighederne for opsporing og forebyggelse, skriver formand for Osteoporoseforeningen, Ulla Knappe, som reaktion på et debatindlæg fra betyrelsesmedlem i PLO, Trine Jeppesen .

 ●   Hvem vil låne osteoporoseforeningen en regnemaskine?
I kølvandet på Dagens Medicins nylige tema om Osteoporose, skriver bestyrelsesmedlem i PLO og praktiserende læge Trine Jeppesen, at der er behov for realisme i de tidlige indsatser overfor store folkesygdomme. Skal man, som Osteoporoseforeningen i temaet er fortaler for, forsøge at opspore alle OP-patienter, vil det i teorien beslaglægge en tredjedel af almen praksis, skriver hun..

 ●   I Holbæk vil man forebygge gentagne osteoporosebrud
Når det kommer til forebyggelse af sekundære knoglebrud på grund af osteoporose, peger mange på den såkaldte Fracture Liaison Services-løsning som det bedste redskab. Holbæk Sygehus har som et af få steder i Danmark brugt redskabet i arbejdet med at forebygge det næste brud siden 2013, men de er endnu ikke i mål. .

 ●   Graviditetsdiabetes koblet til øget risiko for hjerte-kar-sygdom
Ny forskning viser, at ufrivillige aborter, svangerskabsforgiftning, graviditetsdiabetes og for tidlig fødsel er koblet til forhøjet risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet..

 ●   Hvor svært kan det være?
Vi har lægemangel i Danmark, mens over 1000 udenlandske lægers ansøgninger om autorisation ligger i bunken hos Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor ventetiden lige nu er svimlende 22 måneder. I en mere effektivt indrettet verden havde sundhedsministeren sørget for klare mål og prioriteret ressourcer til at fremskynde godkendelsesprocessen. .

 ●   Hvad skal der ske, når Arne bliver syg?
hvad gør Arne eller andre, der nu har fået udsigt til tidlig pension, og som sammen med pensionen får en, to eller tre kroniske lidelser, som skal følges i sundhedsvæsenet? De kan se ind i et væsen, som på mange måder er tunet og velsmurt. Men problemet er, at de kroniske patienter ikke passer ind på supersygehuset – de er ikke en del af specialeplanen, og de skal helst ikke blive akut syge, skriver lægelig rådgiver, Mads Koch Hansen. .

 ●   Sagsbehandlingstid på knap to år tvinger højt specialiserede læger ud af landet
Sammen med mere end 1.000 læger fra ikke-EU-lande er Alexandre Lefebvres canadiske lægeautorisation strandet hos Styrelsen for Patientsikkerhed på 13. måned. Ansøgningerne behandles uden skelen til oprindelsesland og lægefaglige kompetencer, og det gør det tæt på umuligt at tiltrække højt specialiserede læger fra lande som USA og Canada, lyder kritikken fra overlæger på Riget..

 ●   Strandet i ansøgningsbunken: Om to uger rejser Alexandre hjem
Mandag 29. oktober rejser Alexandre Lefebvre hjem til Canada for at arbejde som anæstesiolog. Hans to-årige datter og danske hustru, som er læge på Herlev Hospital, rejser med. Dermed mister Danmark ikke kun én, men to læger..

 ●   Magnus Heunicke: »En ventetid på 22 måneder er selvfølgelig ikke i orden«
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil have ventetiden på 22 måneder for behandlingen af ikke-EU-lægers uddannelse nedbragt hurtigst muligt. Dog uden at nævne hvordan. Venstre efterlyser en fast track-procedure, eksempelvis på landebasis..

 ●   Stor klimagevinst ved at få patienter med lungesygdom til at skifte inhalator
Et nyligt notat fra Rådet for Grøn Omstilling viser, at klimabelastningen fra inhalatorer med HFC-gasser er så stor, at det giver klimamæssig mening at udskifte inhalatorerne der, hvor det er lægeligt forsvarligt..

 ●   Der er brug for en vaccinestrategi
COVID-19 har fået alles øjne op for, hvordan vaccination kan redde både liv og samfundsøkonomi. Hvorfor ikke starte med at benytte os af alle de andre muligheder for vaccination fra TBE og rotavirus til skoldkopper og meningitis?.

 ●   Kunstig intelligens er fremtiden, men der mangler åbenhed, ­interesse og uddannelse, hvis vi skal høste gevinsterne
Man kunne starte med at introducere fremtidens læger for brugen af kunstig intelligens i sundhedssektoren. I øjeblikket får medicinstuderende eksempelvis ingen målrettet undervisning i digital sundhed, herunder kunstig intelligens, skriver Milan Mohammad, Medicinstuderende og medlem af den sundhedsfaglige tænketank, JOHO..

 ●   KulturKanylen: »Churchill ændrede min oplevelse af litteratur«
For Christian Freitag skete der en litterær åbenbaring, da han dykkede ned i Winston Churchills historiske forfatterskab. Her stødte han på historiens vingesus og teknisk dygtighed – en kombination, som ofte er styrende for den tidligere PLO-formands kulturelle kompas..

 ●   Lungemedicinere kortlægger ­senfølger af COVID-19
Med en relativt kort historik er der meget lægeviden­skaben endnu ikke ved om COVID-19 og dens senfølger. På Lungemedicinsk Afdeling, Hvidovre Hospital, følger de systematisk op på alle patienter, som har oplevet forandringer i lungerne eller haft behov for ilt under deres sygdomsforløb i håb om at blive klogere på virussen..

 ●   Christina lider af senfølger efter COVID-19: »Jeg har aldrig prøvet noget lignende«
En aktiv livsstil er skiftet ud med middagslur på sofaen for Christina Kilde, der på syvende måned lider af senfølger efter et forløb med COVID-19..

 ●   »Det blev større, end vi havde turdet håbe på«
#MeToo i lægestanden. Over en weekend gik Maja Holt Højgaard fra at være en almindelig reservelæge til at optræde i landsdækkende medier og tordne mod sexisme i lægestanden. Selvom eksponeringen kan spænde ben for hendes karriereønsker, fortryder hun ikke et sekund..

 ●   Du er nået til breaking point, Anders Kühnau
Sundhedsstyrelsen, deres rådgivere i Dansk Lunge Cancer Grupper og stort set alle fagfolk har taget afstand fra Region Midtjyllands uofficielle fortolkning af henvisningskriterierne til lungekræftpakken, skriver læge og professor Ulrich Fredberg, der opfordrer regionsrådsformand Anders Kühnau til at handle..

 ●   Gennembrud for digitale underskrifter ved kliniske forskningsprojekter 
Behovet for teknologier, som kan bruges til skriftlig dokumentation fra isolationspatienter med COVID-19, har været murbrækker for stort multicenterstudie, hvor nye trådløse teknologier skal afprøves. .

 ●   Ny professor skal udvikle analyser til at understøtte personlig medicin
Sisse Ostrowski skal som ny professor i klinisk immunologi arbejde med at udvikle analyser, der kan forudsige komplikationer i immunmodulerende behandlinger..

 ●   Type 1-diabetes udvikles måske allerede i livmoderen
Ny forskning stiller spørgsmålstegn ved, om immunforsvarets angreb på kroppens egne celler i forbindelse med udvikling af type 1-diabetes allerede begynder under fosterudviklingen..

 ●   Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar
Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen..

 ●   Visionær praksislæge får Lægeforeningens uddannelses- og kollegialitetspris
Over 20 læger var indstillet til prisen, som også er kendt som Årets Oscar blandt læger i Region Syddanmark. I år gik den til praktiserende læge Michael Hejmadi-Pedersen. .

 ●   PCOS er en risikofaktor for udvikling af graviditetsdiabetes
Forskere føjer risiko for graviditetsdiabetes og forhøjet blodtryk under graviditeten til listen over problemer, som lidelsen PCOS kan forårsage..

 ●   Elektromagnetiske felter kan holde styr på blodsukkeret
Forskere har i et forsøg med mus vist, at det er muligt at bruge sikre elektromagnetiske felter til at kontrollere blodsukkeret ved diabetes på en let og sikker måde..

 ●   Professor: Symptomer på COVID-19 er dårlig markør for faktisk smitte
En stor engelsk befolkningsundersøgelse viser, at tre ud af fire ikke har symptomer på COVID-19, når de bliver testet positiv. Derfor bør teststrategien genovervejes, mener dansk professor bag undersøgelsen..

 ●   Debat om Elektrochok: Professor Poul Videbech afviser kritik
Mens Herluf Dalhof, pens. praktiserende læge, mener, at ECT skader hjernen, afviser Poul Videbech, professor i psykiatri, at det er tilfældet..

 ●   Regionsrådsformand vil have Sundhedsstyrelsen på banen i lungekræftsag
Utilfredsstillende, at myndigheder og praktiserende læger har forskellige opfattelser, hvad mistanke om lungekræft indebærer, mener regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der nu beder sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om at få Sundhedsstyrelsen til at komme med en vejledning..

 ●   Sortér i udsagn om personalesager og lavdosis CT
Der er behov for at sortere i de mange debatter i lavdosis CT-sagen, skriver hospitalsledelse ved Hospitalsenhed Midt..

 ●   Ny behandling til sjælden arvelig lungesygdom iværksat på Aarhus Universitetshospital
De første fem patienter på Aarhus Universitetshospital har indtil videre fået behandling mod lungelidelsen alvorlig alfa-1-antitrypsinmangel. Forventningen er, at patienternes emfysem ikke udvikler sig så hurtigt som antaget, siger afdelingslæge..

 ●   Karkirurgisk klinik begejstret for skift fra røntgen til ultralyd
Efter tre års udviklingsproces bliver næsten alle dialysefistel ballonudvidelser nu lavet ved hjælp af ultralyd på Kirurgisk Klinik på Rigshospitalet. Klinikken sparer både penge og tid på den nye procedure. .

 ●   Svensk studie: Digital behandling af slidgigt er markant billigere end traditionel behandling
Et digitalt behandlingsforløb koster en fjerdedel af traditionel behandling med fremmøde ved fysioterapeut, viser nyt svensk studie. Direktør i Gigtforeningen er for digitale alternativer, men det skal være et supplement til eksisterende behandling, siger hun..

 ●   Sundhedsstyrelsen: Vi har ikke skærpet retningslinjerne for lungekræftpakkeforløb
Sundhedsstyrelsen afviser, at retningslinjerne for, hvornår patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft skal henvises til et kræftpakkeforløb, er blevet skærpet. »Når vi siger, at mistanke om kræft ikke kan gradbøjes, er det i forhold til patientrettigheder,« siger Lotte Klitfod, overlæge og sektionsleder i Sundhedsstyrelsen..

 ●   Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem
Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud..OM SIDEN | © Copyright 2020 BoLarsen.dk | Kontakt Webmaster |